Peesscheur (cuff ruptuur)

Behandelingstraject
5

Resultaat & nazorg

Bij Bergman Clinics | Bewegen bent u op het juiste adres voor het revalidatie- en nazorgtraject. Direct na de ingreep helpen de verpleegkundigen en fysiotherapeuten met de eerste mobilisatie.

Na de operatie moet u er rekening mee houden dat het enige tijd duurt voordat u weer vrij uit kunt bewegen. U kunt de geopereerde arm bijvoorbeeld niet zelf optillen en u mag geen pendel- of koffiemaalbewegingen maken. Tilt u de arm wel zelf op, dan spant u de spier aan waardoor er aan de pees getrokken wordt. Hierdoor neemt u het risico dat de hechtingen eruit gaan of de pees zelfs opnieuw scheurt. Ook moet u er rekening mee houden dat u na de operatie geen auto of bromfiets kunt rijden en niet mag fietsen. Het duurt ongeveer vier tot acht maanden totdat u uw normale bewegelijkheid weer terug heeft. Bij een cuff ruptuur operatie is tot twee jaar na de ingreep verbetering te verwachten.

Complicaties

De operatie om een cuff ruptuur te verhelpen geeft een kleine kans op complicaties. Vooraf krijgt u uitgebreid te horen van uw orthopedisch chirurg welke complicaties zouden kunnen optreden tijdens de operatie. Bij schouderoperaties bestaat kans op verstijving van het kapsel. Door fysiotherapie wordt de kans hierop verkleind. Indien er na de operatie toch verstijving van het kapsel ontstaat, kan fysiotherapie uitkomst bieden.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.