Hallux Rigidus

Behandelingstraject
5

Resultaat & nazorg hallux rigidus

Na de operatie mag u vaak dezelfde dag al naar huis. Daarbij heeft u na de operatie drukverband met loopzool gekregen hierop mag u de eerste 6 weken belast op lopen. Het is belangrijk dat u regelmatig de voet hoog legt. De fysiotherapeut en/of orthopeed leggen u uit welke oefeningen u moet doen. Het is verstandig de eerste twee weken met krukken te lopen, daarna mag u eerst met één kruk en dan zonder krukken lopen of als de pijn en zwelling dat toelaten.

Na twee weken komt u op controle in de polikliniek. De wond wordt gecontroleerd en de hechtingen worden verwijderd.
Als de botten goed zijn vastgegroeid mag u eigen schoenen aan. Vaak is dit een schoen met een goed voetbed, lage hak en brede leest.

U mag autorijden als uw voet weer betrouwbaar voelt en u kracht kunt zetten. De termijn waarop werk kan worden hervat, hangt af van het soort werk dat u doet. De eerste 3-4 maanden kan de voet nog gezwollen en de geopereerde teen stijver, waardoor u de meeste schoenen waarschijnlijk pas na drie maanden weer kunnen dragen. Soms is het lastig om goed in een schoen of laars te komen. Het dragen van hoge hakken wordt ontraden en is bovendien lang niet altijd mogelijk.

Complicaties

Bij iedere ingreep kunnen complicaties ontstaan, zo ook bij de hallux rigidus. De kans op een complicatie is bij deze ingreep gering. Mogelijke complicaties die kunnen ontstaan zijn:

  • Een infectie
  • Vertraagde wondgenezing
  • Zenuwschade
  • Een nabloeding

Ook kan het voorkomen dat de botten vertraagd of niet aan elkaar groeien. Een niet veel voorkomende complicatie na een voetoperatie is het ontstaan van een trombosebeen of een longembolie. Trombose is een bloedstolsel dat een vat afsluit. Als de kuit harder en pijnlijker aanvoelt, roder is of glanst, kan er sprake zijn van een trombosebeen. Neem bij twijfel onmiddellijk contact op met de behandelend orthopeed. Om het risico van een trombosebeen te verminderen krijgt u een recept mee voor bloedverdunnende injecties die u gedurende de eerste twee weken gipsimmobilisatie moet gebruiken. Neem bij twijfel contact over mogelijke behandeling met uw behandelend orthopedisch chirurg.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts. 

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.