Lichttherapie (UVB)

Behandelingstraject
1

UVB Thuisbelichting

Er is een vorm van lichttherapie ontwikkeld op basis van een ultra-lage dosis UV licht, die het hele jaar door thuis gebruikt kan worden. Zo blijft de huid het hele jaar door onder controle. De maximale dosering is vergelijkbaar met 10 minuten zomerzon. Lichttherapie kan als onderhoudstherapie na UVB lichttherapie worden in gezet om de huid rustig te houden en een terugval te voorkomen. Het kan ook zonder lichtkuur vooraf ingezet worden als behandeling. Door de lage dosering treedt de verbetering van de huid geleidelijk op. Al het resultaat wat u behaalt, kunt u onderhouden.

Bij welke huidziekten kun je UVB thuisbelichting gebruiken?

Thuisbelichting kan onder andere worden gebruikt bij:

Daarbij wordt de onderhoudstherapie voor veel huidaandoeningen ingezet die worden behandeld met reguliere lichtkuren. Overleg met uw behandelend dermatoloog of u in aanmerking komt voor de onderhoudstherapie.

Hoe werkt het UVB thuisbelichting?

Uw dermatoloog kan onderhoudstherapie voorschrijven. U krijgt dan een lichttherapie apparaat in bruikleen. 

Het apparaat wordt bij u thuis geplaatst en kan indien gewenst onder de douche gebruikt worden. Het water heeft geen effect op de therapie, u hoeft dus niet langer te douchen dan gebruikelijk.


  - Algemeen - bergman-clinics-thuis-uvb.jpg

Vergoeding van UVB thuisbelichting

Thuisbelichting wordt bij de diagnoses psoriasis en vitiligo bij alle verzekeraars vergoed. Voor overige diagnoses (zoals eczeem en zonneallergie) is de vergoeding afhankelijk van de verzekeraar. Neem voor meer informatie over mogelijke vergoeding contact op met uw zorgverzekeraar.

Bijwerkingen van UVB thuisbelichting

Door de lage dosering van de therapie, zult u niet verbranden tijdens het gebruik van de lamp en ontstaat er geen verhoogd risico op het ontwikkelen van huidschade.

Regelmatige blootstelling aan een lage dosis zonlicht zorgt ervoor dat het lichaam vitamine D aanmaakt. Vitamine D is belangrijk voor o.a. een goede weerstand en sterke botten. Onderhoudstherapie zorgt voor een verhoging van het vitamine D niveau en houdt dit het hele jaar door op een zomers niveau.


Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!