GA TERUG
Eczeem
derma.jpg
imageHomepage
Erik Verzijl -51,
huidkanker
Erik Verzijl -51, huidkanker
"Ik ontdekte het plekje tijdens het scheren en wilde snel weten waar ik aan toe was""Ik ontdekte het plekje tijdens het scheren en wilde snel weten waar ik aan toe was"

Toon submenu

Eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende huidaandoeningen die slechts zeer gedeeltelijk iets met elkaar te maken hebben. Bij eczeem vertoont de huid een ontstekingsreactie en symptomen zoals roodheid, schilfering, bultjes en blaasjes, en jeuk. Het feit dat symptomen vaak tegelijk voorkomen is een herkenbaar verschijnsel van eczeem.

Er zijn verschillende vormen van eczeem. Zo kan de eczeem een reactie zijn op prikkels en gaan vaak gepaard met de ontwikkeling van allergieën. Eczeem kan kort optreden, maar kan ook langdurige of chronische klachten geven.

Eczeem op jonge leeftijd gaat op latere leeftijd vaak vanzelf weg.

Er zijn verschillende vormen van eczeem te herkennen:

Constitutioneel eczeem(Atopische eczeem)

Bij atopisch eczeem is er meestal sprake van een stoornis in de barrièrefunctie van de huid, waardoor de huid onvoldoende vocht vasthoudt en droog wordt. De droge huid is kenmerkend voor atopisch eczeem en wordt beschouwd als een belangrijke oorzakelijke factor. Deze huidaandoening treedt vooral op bij kinderen op jonge leeftijd.

Contacteczeem

Contacteczeem of contactallergie is te herkennen aan een jeukende rode huid met kleine bultjes, blaasjes en schilfers. Soms lekken de blaasjes en wordt de huid nat. De eczeemplekken ontstaan op de plaats waar bepaalde stoffen in contact komt met de huid. Soms krijgt u op de huid eromheen ook eczeem. Contacteczeem is niet besmettelijk en kan voor een droge huid zorgen.

Handeczeem

Handeczeem is een ontsteking van de huid van de handen. Waardoor deze ontsteking wordt veroorzaakt, kan erg verschillen. Aanleg kan een grote rol spelen, maar ook de intensiteit van het contact dat uw handen hebben met bepaalde irriterende en uitdrogende stoffen kan een grote rol spelen.

Clownseczeem -Dermatitis perioralis

Dermatitis perioralis betekent letterlijk ‘ontsteking van de huid rond de mond’. Deze vorm van eczeem wordt ook wel clownseczeem genoemd. Dermatitis perioralis wordt meestal veroorzaakt door het gebruik van crèmes of zalven in het gezicht waarin corticosteroïden zitten. De huid wordt door de hormonen in corticosteroïde crèmes beïnvloed en er ontstaan ontstekingen.

Bij Bergman Clinics | Huid & Vaten kunt u terecht voor behandeling van verschillende vormen van eczeem. De behandeling hangt af van het soort eczeem en de (mate van) verschijnselen en klachten:

 


 


Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

vivianvoor2(19).jpg

Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.