Psoriasis inversa

Psoriasis inversa is een vorm van psoriasis waarbij de plekken in de plooien van het lichaam zitten, dit wordt ook wel omgekeerde psoriasis genoemd. Voorbeelden hiervan zijn de liezen, de navel, de bilnaad, de geslachtsdelen, de oksels en onder de borsten. Het geeft over het algemeen geen schilfervorming. Vaak zijn het zalmroze of rode, glanzende plekken die enorm kunnen jeuken. Soms ontstaan er pijnlijke wondjes en kloofjes.

Oorzaken & symptomen van psoriasis inversa

De oorzaak van psoriasis inversa is genetisch bepaald. Huidcellen raken verdikt door een afwijking in het erfelijk materiaal waardoor een afweerreactie ontstaat en voor rode plekken zorgt in de lichaamsplooien. Deze vorm van psoriasis komt vaker voor bij zwaarlijvige mensen.

Behandeling psoriasis inversa

De behandeling voor psoriasis inversa is bijna gelijk aan die van de reguliere vorm van psoriasis. Psoriasis inversa kan goed behandeld worden, neem contact op met een van onze dermatologen voor persoonlijk advies en de behandelmogelijkheden. 

Meer weten over het onderzoek en behandeling van Psoriasis bij Bergman Clinics? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

vivianvoor2(20).jpg


Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!