Waarom is snot en slijm voor iedereen nuttig?

Snot wordt geproduceerd in de neus. Het is slijmerig en het zorgt ervoor dat kleine stofdeeltjes worden opgevangen, waarna je deze deeltjes kunt uitsnuiten. Je kunt dan ook zeggen dat snot jouw neus en luchtwegen beschermt. Het snot wordt gemaakt in het neusslijmvlies. Als je verkouden bent heb je last van een virus in de neus. Door dit virus gaat het neusslijmvlies harder werken om deze virussen op te vangen en uit jouw neus te verwijderen.


Voor de snotneuzen onder ons

Als je nog jong bent moet jouw lichaam weerstand opbouwen tegen verschillende virussen (deze weerstand hebben jouw papa en mama al). Daarom ben je als kind vaker verkouden en maak je dus ook vaker en langer snot aan. Sommigen kinderen zijn allergisch voor bijvoorbeeld gras of honden. Het slijmvlies in de neus reageert dan bijvoorbeeld meer op hele fijne haartjes van de hond. Hierdoor zal je dus meer snot aanmaken als je allergisch bent en in de buurt van een hond komt. Jouw neus wil namelijk al die haartjes verwijderen maar de reactie is bij jou erger dan bij iemand die niet allergisch is. Snot is dus niet vies maar het helpt jouw neus. Jouw neus kan daarom ook continu snot aanmaken.


Bekijk onze behandelingen per zorgprogramma

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.