Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Aandoeningen aan het oor

Behandelingstraject
4

Behandeling ooraandoeningen

Behandeling

In grote lijnen zijn er 2 soorten ingrepen:

  1. Sanerende ingreep, waarbij de aanwezige ontsteking wordt verwijderd;
  2. Gehoorverbeterende ingreep met als doel ‘het horen’ te verbeteren.

Sanerende ingreep

De operatie wordt verricht via de gehoorgang, een huidsnede achter het oor of via een combinatie van beide. Tijdens het verwijderen van de ontsteking moet soms een deel van de benige achterwand van de gehoorgang worden weggenomen. Dit kan ook gelden voor de gehoorbeentjes wanneer het ontstekingsproces deze heeft aangetast. Soms kan er direct een reconstructie worden verricht van de gehoorbeenketen, soms gebeurt dat in een later stadium.


Een tweede sanerende ingreep kan noodzakelijk zijn. De arts controleert dan het ontstekingsproces en kan om het gehoor te verbeteren zo nodig proberen de gehoorbeenketen te herstellen.

Gehoorverbeterende ingreep

Een kleine huidsnede in de gehoorgang is meestal voldoende. Afhankelijk van de bevindingen kan het nodig zijn dat de kno-arts de gehoorbeenketen herstelt met een kleine prothese of een gaatje in het trommelvlies dichtmaakt.

Waar en hoe

De ingreep vindt plaats in onze kliniek in Hilversum en wordt verricht onder algehele narcose, zodat u er niets van merkt. De ingreep duurt 1 tot 2 uur, afhankelijk van de uitgebreidheid van het ziekteproces.


Na de ingreep kunt u op de uitslaapzaal rustig bijkomen van de narcose.

 


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.