Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Aandoeningen aan het oor

Behandelingstraject
4

Behandeling ooraandoeningen

Behandeling

In grote lijnen zijn er 2 soorten ingrepen:

  1. Sanerende ingreep, waarbij de aanwezige ontsteking wordt verwijderd;
  2. Gehoorverbeterende ingreep met als doel ‘het horen’ te verbeteren.

Sanerende ingreep

De operatie wordt verricht via de gehoorgang, een huidsnede achter het oor of via een combinatie van beide. Tijdens het verwijderen van de ontsteking moet soms een deel van de benige achterwand van de gehoorgang worden weggenomen. Dit kan ook gelden voor de gehoorbeentjes wanneer het ontstekingsproces deze heeft aangetast. Soms kan er direct een reconstructie worden verricht van de gehoorbeenketen, soms gebeurt dat in een later stadium.


Een tweede sanerende ingreep kan noodzakelijk zijn. De arts controleert dan het ontstekingsproces en kan om het gehoor te verbeteren zo nodig proberen de gehoorbeenketen te herstellen.

Gehoorverbeterende ingreep

Een kleine huidsnede in de gehoorgang is meestal voldoende. Afhankelijk van de bevindingen kan het nodig zijn dat de kno-arts de gehoorbeenketen herstelt met een kleine prothese of een gaatje in het trommelvlies dichtmaakt.

Waar en hoe

De ingreep vindt plaats in onze kliniek in Hilversum en wordt verricht onder algehele narcose, zodat u er niets van merkt. De ingreep duurt 1 tot 2 uur, afhankelijk van de uitgebreidheid van het ziekteproces.


Na de ingreep kunt u op de uitslaapzaal rustig bijkomen van de narcose.

 


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.