Vaginale afscheiding

Overmatige vaginale afscheiding is een veelvoorkomende klacht. De vagina is bekleed met slijmvliezen die vocht afscheiden om goed te kunnen functioneren. Vaginale afscheiding is dus een natuurlijk verschijnsel. Afhankelijk van de menstruele cyclus varieert de hoeveelheid vocht die in de vagina wordt aangemaakt. In een gezonde vagina zijn in het vocht bacteriën en schimmels aanwezig, die op een natuurlijke manier met elkaar in evenwicht zijn. U heeft daar geen last van.


Behandelingstraject:


Door de aanwezigheid van met name melkzuurbacteriën, ontstaat een zuur milieu. Dit zure milieu beschermt de vagina tegen andere bacteriën, die u mogelijk wel last kunnen bezorgen. Als het evenwicht tussen de bacteriën en schimmels verstoord is, kan er hinderlijke afscheiding ontstaan. U kunt dan last krijgen van overmatige afscheiding die ook anders is van kleur en geur, en aanleiding geeft tot jeuk, irritatie of pijn van de vagina en vulva. Ook kan hierdoor pijn bij het vrijen ontstaan. Normale vaginale afscheiding heeft een belangrijke rol bij het vrijen.

Eerste consult

Wij adviseren u om bij klachten contact op te nemen met uw huisarts. Uw huisarts kan u adviseren en een (eerste) behandeling starten. Soms kan het advies van een gynaecoloog nodig zijn, uw huisarts kan u hiervoor verwijzen naar Bergman Clinics | Vrouw. 

Voor een eerste consult is het nodig dat u een verwijzing hebt. Tijdens het gesprek zal de arts of consulent met u over uw klachten praten en u een aantal vragen stellen. Het gaat dan om de klachten waar u op dat moment last van heeft, en ook over aandoeningen of ingrepen die u eerder in uw leven heeft gehad.

Als u last hebt van hinderlijke vaginale afscheiding, kunt u bij Bergman Clinics | Vrouw terecht voor een behandeling. Daar staat een professioneel team voor u klaar, bestaande uit een gynaecoloog, consulente, bekkenfysiotherapeut en een seksuoloog.


Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!