Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

De borstverkleinende operatie

Behandelingstraject

Sleutelgatmethode

De borstverkleining door middel van de sleutelgatmethode is ontstaan omdat gezocht is naar een methode, waarbij de littekens zo klein mogelijk worden. Bij deze borstverkleining wordt de huid zo losgemaakt van het borstweefsel dat er minder huid verwijderd hoeft te worden zodat het litteken beperkt kan worden tot een sleutelgat. Het litteken rondom de tepelhof is onvermijdbaar, omdat in vrijwel alle gevallen de borst ook gelift moet worden en daarmee de tepelhof naar boven moet worden geplaatst. Juist omdat er moet worden gelift, wordt er ook huid verwijderd. Het litteken rondom de tepelhof is hiervoor in het algemeen niet voldoende. Hiervoor kan het litteken van de tepelhof naar beneden worden gebruikt, juist omdat dit in het algemeen wel mooi wordt.

Voordelen borstverkleining dmv sleutelgatmethode:

  • fraaiere vorm (minder plat, meer projectie)
  • kleiner litteken
  • minder kans op gevoelsverlies van de tepel
  • meer kans om later nog borstvoeding te geven
  • bewegingen van de armen zijn sneller (na twee tot drie dagen) weer mogelijk
  • kortere operatieduur

Omdat de onderhuidse wond wat groter is na een borstverkleining door middel van de sleutelgatmethode, is de kans op zwelling en bloeduitstortingen groter.

Wanneer komt u in aanmerking voor een borstverkleining door middel van de sleutelgatmethode?

Een borstverkleining is een ingrijpende operatie en niet zonder risico indien er sprake is van overgewicht. Ook door andere oorzaken kunnen de risico's op complicaties groter worden. Dit geldt te meer bij een borstverkleining via de sleutelgatmethode. Of een borstverkleining via de sleutelgat methode mogelijk is hangt af van een aantal factoren.

Wilt u meer weten over de methoden van operatie bij een borstverkleining? U kunt eenvoudig een afspraak plannen met een van onze plastisch chirurgen via: 088 9000 500. U krijgt dan precies te horen welke methode bij u tot het beste resultaat leidt.


Informatie aanvraag
   
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

 

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier. 

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.