Terugkerende blaasontsteking

Behandelingstraject
4

Behandeling terugkerende blaasontsteking

De behandeling van terugkerende blaasontsteking kan enerzijds gericht zijn op het bestrijden van de bacteriële infectie door middel van medicatie en anderzijds op het behandelen van de oorzaak van de blaasontsteking. Belangrijk is echter om de behandeling nauwkeurig af te stemmen op uw specifieke klachten en de bevindingen van het onderzoek. Wij kunnen hier slechts een selectie tonen van de behandelmogelijkheden.

Antibiotica bij ongecompliceerde blaasontsteking

Bij een ongecompliceerde blaasontsteking volstaat meestal een korte antibioticakuur. De huisarts zal dit al voorschrijven voordat de uitslag van de bacteriekweek bekend is. Dit om te vermijden dat de ontsteking opstijgt of te pijnlijk wordt. Uw huisarts heeft u waarschijnlijk al één of meerdere van deze kuren voorgeschreven. Het kan zijn dat uw klachten niet verdwijnen doordat de kuur te vroeg werd gestopt of dat u niet het juiste antibioticum heeft gekregen. Met een goede diagnose kunnen onze medisch specialisten een langlopende antibioticakuur voorschrijven of een antibioticum voorstellen dat de bacteriële infectie wel bestrijdt.

Behandeling van een terugkerende blaasontsteking

Een terugkerende blaasontsteking kan ook dieper gelegen oorzaken hebben. De bron van de blaasinfectie kan bijvoorbeeld liggen in de hogere urinewegen of in de darmen. Als dit na diagnose het geval blijkt te zijn, zal de behandeling zich richten op deze gebieden. Een goed voorbeeld is een blaasverzakking waardoor urine in de blaas achterblijft na het plassen. Dit is een mogelijke bron van infectie. Op dat moment kan de medisch specialist voorstellen om de blaas via een chirurgische ingreep weer op de juiste plaats te brengen. Soms komt het voor dat vrouwen hun blaas goed moeten leren legen via zelfkatheterisatie. Wij kunnen nog veel meer behandelingen noemen, maar uiteindelijk is het toch de zorg op maat die wij belangrijk vinden en daarvoor zullen wij eerst uw verhaal moeten horen..

Maak een afspraak met de huisarts

Het is van belang eerst uw huisarts te raadplegen. Veelal kan een eerste behandeling door haar/hem worden ingezet. Voor een bezoek aan onze kliniek heeft u wel een verwijzing van uw huisarts nodig.

Heeft u na het lezen van de informatie op de website nog vragen over blaasklachten en de mogelijke behandelingen bij Bergman Clinics, bel dan gerust op: 088 9000 500.

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!