Onderzoek & diagnose terugkerende blaasontsteking

Een onderzoek naar terugkerende blaasontsteking begint met een afspraak met de medisch specialist. Tijdens dit gesprek krijgt u ruim de tijd om uw klachten kenbaar te maken. Het doel is om een goed inzicht te krijgen in de aard van uw klachten. Het vaststellen van een blaasontsteking gebeurt meestal door het onderzoeken van de urine. Bij dit onderzoek wordt de eerste ochtendurine in een schoon potje opgevangen. Soms is het nodig de urine te kweken in het laboratorium, dit onderzoek kan enkele dagen duren. Als u bij herhaling blaasontstekingen hebt, dan zal de specialist u verder onderzoeken.

Eerste consult

Tijdens het eerste bezoek op de kliniek worden uw klachten uitgebreid besproken en wordt u lichamelijk onderzocht. U kunt rustig uw problemen en uw verwachtingen bespreken. Tijdens dit bezoek wordt de blaasfunctie getest. Dit gebeurt door u op een speciaal toilet te laten plassen, waarbij de straal kan worden gemeten (flowmetrie). Het is dus van belang dat u met een redelijk gevulde blaas komt. Daarna worden verschillende onderzoeken gedaan:

  • Een uitwendige echo om te kijken of uw blaas goed leeg is. Als er na het plassen teveel urine achterblijft in de blaas, kan dat een oorzaak zijn van de blaasontstekingen
  • Uw urine wordt nagekeken om een eventuele blaasontsteking uit te sluiten
  • Er wordt een gynaecologisch onderzoek verricht om te kijken of er sprake is van een verzakking of eventuele afwijkingen aan de baarmoeder of eierstokken. Hierbij wordt vaak een inwendige echo gemaakt.
  • Bij het gynaecologisch onderzoek wordt ook de bekkenbodem onderzocht.

Op basis van de bevindingen stelt de specialist een behandelplan voor u op.

Aanvullende onderzoeken

Indien de arts aanvullend onderzoek wil doen, dan wordt er een nieuwe afspraak gemaakt voor een onderzoek om in de blaas te kijken (cystoscopisch onderzoek).

Cystoscopisch onderzoek

We doen een cystoscopie als we afwijkingen willen uitsluiten in de urinebuis of in de blaas. Een cystoscopie is een inwendig onderzoek van de plasbuis en de blaas. Dit onderzoek wordt uitgevoerd met een cystoscoop, een dunne holle buis. De cystoscoop is aangesloten op een camera zodat u kunt meekijken op een scherm.

 

6458(8).jpg

Behandelingstraject:Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!