Gebruik medische gegevens

U bent onder behandeling van een medisch specialist binnen Bergman Clinics. In het kader van uw behandeling worden er verschillende gegevens verzameld zoals een bloeddrukmeting of een röntgenfoto. Deze gegevens worden in uw dossier op geslagen. Daarnaast kan er ook lichaamsmateriaal (“restmateriaal”) overblijven bij uw behandeling. Denkt u bijvoorbeeld aan een buisje bloed waarvan na de bloedmeting wat overblijft. 


Binnen Bergman Clinics voeren we wetenschappelijk onderzoek uit om u de best mogelijke behandeling te geven. Bij elk nieuw onderzoek waarbij er extra handelingen uitgevoerd moeten worden, zullen wij u vragen om deelname. Echter soms kan het voorkomen dat we de onderzoeksvraag kunnen beantwoorden met medische gegevens die in het verleden verzameld zijn. We hoeven u dan niet lastig te vallen met bijvoorbeeld een extra vragenlijst. De medische gegevens of restmateriaal die voor dit onderzoek worden gebruikt, worden eerst anoniem gemaakt of gecodeerd. Dit betekent dat in het wetenschappelijk onderzoek de gegevens en het restmateriaal niet of niet direct naar u te herleiden zijn. Hierdoor is het onder sommige omstandigheden vanuit de AVG niet nodig om een expliciete toestemming van uw als cliënt te vragen. Hier leest u daar meer over.

Verzameling gegevens

Echter, vinden wij het wel belangrijk dat u deze keuze heeft. Daarom is het mogelijk om via Mijn Bergman Clinics aan te geven of u hiervoor toestemming geeft. Mocht u dit niet hebben aangegeven, dan gaan we ervan uit dat u geen bezwaar hiervoor heeft. Dit zal op geen enkele manier uw behandeling beïnvloeden. Mocht u geen gebruik willen maken van Mijn Bergman Clinics kunt u dit natuurlijk ook altijd telefonisch of bij de kliniek aangeven.

Voor het onderzoek met medische gegevens en restmateriaal houdt Bergman Clinics zich aan de ‘Code Goed Gebruik’. Wij zullen daarom altijd controleren of het onderzoek nuttig is en of de privacy is van de cliënt is beschermd. Zie hiervoor ook ons privacy statement

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!