Duimartrose (CMC-I artrose)

Behandelingstraject
3

Onderzoek & diagnose

Bij lichamelijk onderzoek is er drukpijn met of zonder zwelling ter plaatse van het duimbasisgewricht. De zogenaamde Grinding-test kan de diagnose ondersteunen. De arts drukt hierbij de twee botten tegen elkaar, waarbij een ronddraaiende beweging wordt gemaakt met het middenhandsbeentje van de duim.

Een röntgenfoto geeft inzicht in de mate van artrose, al is de relatie tussen de mate van artrose en de mate van pijn niet altijd duidelijk. Er zijn mensen met weinig pijn en een ernstige artrose, bij anderen staat de pijn meer op de voorgrond, terwijl de röntgenfoto een beginstadium van artrose laat zien.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Bij welke vestigingen kan ik terecht?

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!