Duimartrose (CMC-I artrose)

Behandelingstraject
5

Resultaat & nazorg

Na de operatie

De eerste dagen na de behandeling heb je meestal veel pijn. Plan dus rust in. Belangrijk is het om de hand hoog te houden op een kussen of met de mitella om zwelling tegen te gaan. Zwelling geeft pijn en stijfheid. De gipsspalk die u op de operatiedag heeft gekregen wordt na 5 tot 7 dagen vervangen. Meestal is de zwelling dan afgenomen en zit de spalk te wijd. De spalk dien je in totaal 6 weken dag en nacht te dragen (ook tijdens het douchen). Deze mag alleen af onder begeleiding van je handtherapeut voor het doen van oefeningen. Na 6 weken krijg je een kortere spalk en mag je langzaam de hand meer gaan gebruiken.

Bovenstaande betekent niet dat je 6 weken niets met uw hand mag doen. De spalk beschermt je duim en voorkomt zwelling. Na een tot anderhalf jaar is het eindresultaat van de behandeling qua kracht en functionaliteit bereikt. 

Complicaties

Na een operatie is er een kans op infectie of bloeding, echter ook deze kans is klein (0,5%). Pijnklachten na de operatie kunnen wel zes tot negen maanden blijven bestaan. Ook bestaat er de kans dat kleine zenuwtakjes in het operatiegebied beschadigd raken, waardoor het gevoel rondom de wond verminderd of veranderd kan zijn.

Tijdens het consult met de specialist wordt je deskundig geïnformeerd over eventuele risico’s en complicaties. Uiteraard doet Bergman Clinics er alles aan om de risico’s tot een minimum te beperken. En natuurlijk is het belangrijk voor een goed herstel dat je je aan de aanwijzingen van de arts en leefregels houdt.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wil je direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van je huisarts. 

 

Vragen

Bij welke vestigingen kan ik terecht?

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!