Bewegen

"Revalidatie en Fysiotherapie"

"Naarden"

Resultaat & nazorg knieslijtage

Tekst a|A     Contrast +|--

Indien wordt vastgesteld dat de slijtage van uw knie dusdanig ernstig is dat u in aanmerking komt voor een knieprothese, wordt u van te voren uitgebreid geïnformeerd over de procedure, de impact van de knieoperatie en met welke risico’s en mogelijke complicaties de operatie gepaard gaan.

U moet erop rekenen dat u direct na de operatie de knie mag belasten. Dit past volledig in de filosofie van Rapid Recovery, door goede pijnstilling tijdens de ingreep en direct daarna bent u in staat om direct uw nieuwe kniegewricht te belasten. Het grote voordeel van deze methode is dat u veel sneller op de been bent.

Binnen Bergman Clinics | Bewegen kunt u ook terecht voor het gehele revalidatietraject. Bij een knie vervangende operatie verblijft u ongeveer 2 à 3 dagen in de kliniek, waarna u bij thuiskomst nog een revalidatieproces tegemoet gaat. U wordt hierover uitgebreid geïnformeerd voordat u ontslagen wordt. U moet erop rekenen ongeveer zes weken met krukken te moeten lopen. Deze eerste 6 weken kan u niet zelf autorijden of fietsen. Autorijden is toegestaan op het moment dat u geen krukken meer nodig heeft en u een normaal looppatroon heeft. U mag buiten fietsen als u zelfstandig zonder krukken loopt, u uw knie voldoende kunt buigen en u op één been in balans kunt staan. Sportactiviteiten kunnen na een nieuwe knie worden hervat in overleg met uw orthopeed en/of fysiotherapeut.

Mocht u bij thuiskomst nog vragen hebben met betrekking tot uw nieuwe knie, dan kunt u deze stellen aan onze physician assistant per email: protheseconsulent@bergmanclinics.nl
Complicaties knieprothese

Het plaatsen van een knieprothese is een veel uitgevoerde operatie die slechts zelden met complicaties gepaard gaat. Zoals bij andere vergelijkbare operaties, zijn er echter risico’s zoals een infectie, strekbeperking, trombose en/of longembolie, vaat- of zenuwletsel, hematoom of verklevingen. Natuurlijk bespreekt uw orthopedisch chirurg de mogelijke risico's uitgebreid met u vooraf aan de ingreep.

Revisie knieprothese

Een revisie van een knieprothese houdt in dat (een deel van) uw knieprothese moet worden vervangen door een (een deel van een) nieuwe knieprothese. Ook voor deze behandeling kunt u terecht bij Bergman Clinics | Bewegen. Lees meer over de revisie van de knieprothese bij Bergman Clinics.  

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Veelgestelde vragen

Totale knieprothese | Wanneer mag ik weer werken, sporten en deelnemen aan het verkeer na een totale knieprothese?

Autorijden is na plaatsing van een knieprothese toegestaan op het moment dat u geen krukken meer nodig heeft en u een normaal looppatroon heeft. U mag buiten fietsen als u zelfstandig zonder krukken loopt, u uw knie voldoende kunt buigen en u op één been in balans kunt staan. Sportactiviteiten worden hervat in overleg met uw orthopeed en/of fysiotherapeut. De termijn waarop werk kan worden hervat, hangt af van het soort werk dat u doet.

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Toon uitgelichte items / alle items

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.