Bewegen

Resultaat & nazorg

Tekst a|A     Contrast +|--

Uw neurochirurg informeert u ook uitgebreid over het natraject als u een spondylodese moet ondergaan. Dit natraject verschilt wel afhankelijk van welke operatietechniek in uw geval kan worden toegepast. De benadering vanaf de achterzijde (sextant met robot), de benadering vanaf de onderzijde (Axialif) en de benadering via de voorzijde (buik) zijn de zogenaamde minimaal invasieve technieken en zorgen voor een sneller herstel dan bij de klassieke 'open' benadering.

Overigens moet ook bij deze minimaal invasieve technieken er rekening mee worden gehouden dat het alsnog een relatief grote operatieve ingreep betreft waarbij er zes weken rustig aan moet worden gedaan en alleen op geleide van de pijn inspanning mag worden geleverd. Binnen Bergman Clinics | Bewegen komt de fysiotherapeut een dag na de OK langs om u te helpen met de eerste mobilisatie. De fysiotherapeut geeft u tips en voorziet u van alle informatie om ook thuis verder te kunnen herstellen.

Risico's en complicaties

In grote lijnen zijn de risico’s bij het uitvoeren van een spondylodese dezelfde als die van iedere rugoperatie. Zo kan ondanks uiterst steriele werkwijze een wondinfectie niet altijd worden voorkomen. Daar komen echter risico's bij die samenhangen met het inbrengen van het materiaal en het materiaal zelf. Ondanks een zorgvuldige techniek en veel ervaring, zijn complicaties zoals zenuwschade, infectie en nabloeding niet volledig te vermijden. Gelukkig zijn ze wel zeldzaam.

Meer weten over een afgeschoven lage rugwervel en de behandelmogelijkheden? Klik hier en ga naar de uitgebreide website van dokter Schröder: rugcentrum.info

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png