Afgeschoven lage rugwervel

Behandelingstraject
5

Resultaat & nazorg

Uw neurochirurg informeert u ook uitgebreid over het natraject als u een spondylodese moet ondergaan. Dit natraject verschilt wel afhankelijk van welke operatietechniek in uw geval kan worden toegepast. De benadering vanaf de achterzijde (sextant met robot), de benadering vanaf de onderzijde (Axialif) en de benadering via de voorzijde (buik) zijn de zogenaamde minimaal invasieve technieken en zorgen voor een sneller herstel dan bij de klassieke 'open' benadering.

Overigens moet er ook bij deze minimaal invasieve technieken rekening mee worden gehouden dat het alsnog een relatief grote operatieve ingreep betreft, waarbij er zes weken rustig aan moet worden gedaan en alleen op geleide van de pijn inspanning mag worden geleverd. Binnen Bergman Clinics | Bewegen komt de fysiotherapeut een dag na de OK langs om u te helpen met de eerste mobilisatie. De fysiotherapeut geeft u tips en voorziet u van alle informatie om ook thuis verder te kunnen herstellen.

Risico's en complicaties

In grote lijnen zijn de risico’s bij het uitvoeren van een spondylodese dezelfde als die van iedere rugoperatie. Zo kan ondanks uiterst steriele werkwijze een wondinfectie niet altijd worden voorkomen. Daar komen echter risico's bij die samenhangen met het inbrengen van het materiaal en het materiaal zelf. Ondanks een zorgvuldige techniek en veel ervaring, zijn complicaties zoals zenuwschade, infectie en nabloeding niet volledig te vermijden. Gelukkig zijn ze wel zeldzaam.
 

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.