Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Afgeschoven lage rugwervel

Behandelingstraject
5

Resultaat & nazorg

Uw neurochirurg informeert u ook uitgebreid over het natraject als u een spondylodese moet ondergaan. Dit natraject verschilt wel afhankelijk van welke operatietechniek in uw geval kan worden toegepast. De benadering vanaf de achterzijde (sextant met robot), de benadering vanaf de onderzijde (Axialif) en de benadering via de voorzijde (buik) zijn de zogenaamde minimaal invasieve technieken en zorgen voor een sneller herstel dan bij de klassieke 'open' benadering.

Overigens moet er ook bij deze minimaal invasieve technieken rekening mee worden gehouden dat het alsnog een relatief grote operatieve ingreep betreft, waarbij er zes weken rustig aan moet worden gedaan en alleen op geleide van de pijn inspanning mag worden geleverd. Binnen Bergman Clinics | Bewegen komt de fysiotherapeut een dag na de OK langs om u te helpen met de eerste mobilisatie. De fysiotherapeut geeft u tips en voorziet u van alle informatie om ook thuis verder te kunnen herstellen.

Risico's en complicaties

In grote lijnen zijn de risico’s bij het uitvoeren van een spondylodese dezelfde als die van iedere rugoperatie. Zo kan ondanks uiterst steriele werkwijze een wondinfectie niet altijd worden voorkomen. Daar komen echter risico's bij die samenhangen met het inbrengen van het materiaal en het materiaal zelf. Ondanks een zorgvuldige techniek en veel ervaring, zijn complicaties zoals zenuwschade, infectie en nabloeding niet volledig te vermijden. Gelukkig zijn ze wel zeldzaam.

Meer weten over een afgeschoven lage rugwervel en de behandelmogelijkheden?
Klik hier en ga naar de uitgebreide website van dokter Schröder: rugcentrum.info

 

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.