Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Afgeschoven lage rugwervel

Behandelingstraject
5

Resultaat & nazorg

Uw neurochirurg informeert u ook uitgebreid over het natraject als u een spondylodese moet ondergaan. Dit natraject verschilt wel afhankelijk van welke operatietechniek in uw geval kan worden toegepast. De benadering vanaf de achterzijde (sextant met robot), de benadering vanaf de onderzijde (Axialif) en de benadering via de voorzijde (buik) zijn de zogenaamde minimaal invasieve technieken en zorgen voor een sneller herstel dan bij de klassieke 'open' benadering.

Overigens moet er ook bij deze minimaal invasieve technieken rekening mee worden gehouden dat het alsnog een relatief grote operatieve ingreep betreft, waarbij er zes weken rustig aan moet worden gedaan en alleen op geleide van de pijn inspanning mag worden geleverd. Binnen Bergman Clinics | Bewegen komt de fysiotherapeut een dag na de OK langs om u te helpen met de eerste mobilisatie. De fysiotherapeut geeft u tips en voorziet u van alle informatie om ook thuis verder te kunnen herstellen.

Risico's en complicaties

In grote lijnen zijn de risico’s bij het uitvoeren van een spondylodese dezelfde als die van iedere rugoperatie. Zo kan ondanks uiterst steriele werkwijze een wondinfectie niet altijd worden voorkomen. Daar komen echter risico's bij die samenhangen met het inbrengen van het materiaal en het materiaal zelf. Ondanks een zorgvuldige techniek en veel ervaring, zijn complicaties zoals zenuwschade, infectie en nabloeding niet volledig te vermijden. Gelukkig zijn ze wel zeldzaam.

Meer weten over een afgeschoven lage rugwervel en de behandelmogelijkheden?
Klik hier en ga naar de uitgebreide website van dokter Schröder: rugcentrum.info

 

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.