Bewegen

Informatie Coronavirus

Vanaf begin mei breiden wij onze zorg weer stap voor stap uit. We doen dit volgens de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de richtlijnen van het RIVM. Veel afspraken zijn nog telefonisch. Hiermee waarborgen we de 1.5 meter afstand in de kliniek. In onze klinieken zijn maatregelen getroffen om u veilig te verwelkomen.

Behandeling van rughernia

Last van je rug en veel beenpijn? Blijf er niet onnodig lang mee lopen.

Afgeschoven lage rugwervel

Tekst a|A     Contrast +|--

Een afgeschoven lage rugwervel is letterlijk het afschuiven van een wervel (afbeelding 12). Dit kan optreden door slijtage of een aangeboren defect van de achterkant van de wervel, de zogenaamde wervelboog. Verouderingsverschijnselen doen zich bij de ene persoon sneller voor dan bij de ander. De verschijnselen ontstaan vooral uit het minder elastisch worden van de discus (tussenwervelschijf), een vergroting van de gewrichtjes tussen de wervelbogen (facetgewrichten) en door een verdikking van het ligament (band) dat zich tussen de bogen uitstrekt. Hierdoor ontstaat een vernauwing van het wervelkanaal en bovendien een vergrote beweeglijkheid tussen de wervels onderling. 

Slijtage kan leiden tot het afglijden van wervels ten opzichte van elkaar. Dit is op een röntgenfoto duidelijk te zien. De discussie gaat over de vraag of vergrote beweeglijkheid zonder verschuiving als instabiliteit moet worden beschouwd, of dit de klachten veroorzaakt en of er iets aan moet worden gedaan.

                             

Instabiliteit kan zorgen voor verdergaande slijtage. Er ontstaat hierdoor een vicieuze cirkel. Er kan druk op één of meer zenuwwortels ontstaan. De druk kan aanleiding geven tot pijn of verlies van functie van de betrokken zenuwwortel. De pijn treedt meestal op tijdens het lopen. De uitgangen voor de zenuwwortels worden dan als het ware dichtgedrukt.

Als de pijnklachten na behandeling niet afnemen of als de aandoening neurologische gevolgen heeft, is een spondylodese-operatie nodig.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.