GA TERUG
Pijnbestrijding
Je hebt maar één linkervoet Je hebt maar één linkervoet
Kies je voor een ziekenhuis of
een focuskliniek?
Kies je voor een ziekenhuis of een focuskliniek?Meer weten
Wouter Hengeveld -38 jaar,
sportgeneeskunde
Wouter Hengeveld -38 jaar, sportgeneeskunde
"De aanhoudende pijn in mijn achillespezen is nu gelukkig verleden tijd.""De aanhoudende pijn in mijn achillespezen is nu gelukkig verleden tijd."Meer weten
Michiel Spijker -39,
rughernia
Michiel Spijker -39, rughernia
"De pijn in mijn been bleek veroorzaakt door een hernia en ik kon binnen een week terecht!""De pijn in mijn been bleek veroorzaakt door een hernia en ik kon binnen een week terecht!"Meer weten
Probeer de gratis
'Mijn Bergman Clinics' App
Probeer de gratis 'Mijn Bergman Clinics' App
Goed voorbereid op uw behandeling? Met de 'Mijn Bergman Clinics' App krijgt u de juiste informatie op het juiste moment. Voor, tijdens én na de behandeling.Goed voorbereid op uw behandeling? Met de 'Mijn Bergman Clinics' App krijgt u de juiste informatie op het juiste moment. Voor, tijdens én na de behandeling.Meer weten

Toon submenu

Pijnbestrijding

Bergman Clinics beschikt  over een professionele afdeling pijnbestrijding. De meest gangbare behandelingen kunnen worden uitgevoerd waarbij geldt dat onze kliniek zich richt op klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Het gaat hierbij om pijnklachten uitgaande van de wervelkolom, dus van nek en rug, al dan niet met uitstraling naar hoofd, schouders, armen of benen.

Pijn is, naast een belangrijk symptoom, een vervelende klacht waar op adequate wijze aandacht aan moet worden besteed om tot een optimale behandeling te komen.

Polikliniek

Tijdens het eerste gesprek op de polikliniek wordt het pijnprobleem in kaart gebracht. De gegevens over uw  medische voorgeschiedenis zijn hierbij van belang. Tijdens dit gesprek zal er naar uw klachten en verwachtingen worden geluisterd en een eventuele behandeling worden voorgesteld. Vaak wordt er, indien nodig, in multidisciplinair verband overlegd en wordt vanuit verschillende specialismen naar het probleem gekeken. Vervolgens zal een behandelplan worden opgesteld,  echter in sommige gevallen is  het niet altijd mogelijk om  alle klachten volledig te verhelpen.

Mogelijke behandelingen:

1. Medicatie. Naast de meer gebruikelijke pijnstillers zijn er middelen met  een specifieke werking , die bij bepaalde pijnsyndromen kunnen worden toegepast.

2. TENS. Deze methode is gebaseerd op elektrostimulatie.

3. Invasieve technieken. Met deze term worden verschillende priktechnieken bedoeld, zoals injecties en zenuwblokkades. Veel toegepaste technieken zijn: epidurale injecties, infiltraties met  cortison , facetblokkades en PRF blokkades.

Bij invasieve technieken wordt direct na het eerste gesprek een afspraak voor de behandeling gemaakt.

Behandelkamer

Wanneer voor een invasieve techniek gekozen wordt, zal de behandeling op de behandelkamer binnen het operatiekamer complex gepland worden. Vaak is dan een dagopname ook nodig.

In de behandelkamer hebben wij de beschikking over de modernste technieken zoals röntgen apparatuur en een laesiegenerator voor zenuwblokkades.

De nacontrole kan door middel van een afspraak op de poli of telefonisch contact plaats vinden. Het resultaat van een behandeling is vaak niet direct merkbaar; houdt u er rekening mee dat het effect pas in de loop van enkele weken duidelijk wordt.

Vergoeding?

Bergman Clinics maakt met alle verzekeraars afspraken. Dit betekent dat uw behandeling in veel gevallen wordt vergoed na verwijzing door uw huisarts of een medisch specialist en bij een medische indicatie. Uiteraard dient u wel rekening te houden met uw eigen risico.
Let op! Niet alle zorgverzekeraars vergoeden pijnbestrijding. Check uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar of de kosten voor Pijnbestrijding worden vergoed. 


Volgende pagina'sInformatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.