Assisteer mij
Assisteer mij

KNO

Ook in deze tijden kunt u snel terecht in onze focusklinieken.

Neusamandelen verwijderen bij kinderen

Tekst a|A     Contrast +|--

Aan de achterzijde van de neus-keelholte zitten de amandelen. De neusamandel vormt met de keelamandelen en de tongamandelen een ring van weefsel. Deze ring is onderdeel van het lymfekliersysteem. Dit afweersysteem beschermt het lichaam tegen infecties.
De neusamandel

In de kindertijd hebben de amandelen een functie in dit afweersysteem. Toch zijn ze maar een klein deel van dat systeem. Daarom heeft het verwijderen van de amandelen geen merkbare gevolgen.

Bergman Clinics - kno neusamandelen kinderen

De neusamandel zit achter in de neus-keelholte. Hij is bij jonge kinderen aanwezig en verdwijnt vanzelf rond het 8e levensjaar. Net naast de neusamandel begint de buis van Eustachius. Die verzorgt de ventilatie (beluchting) tussen de neus en de oren.
Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.