Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Neusamandelen verwijderen bij kinderen

Aan de achterzijde van de neus-keelholte zitten de amandelen. De neusamandel vormt met de keelamandelen en de tongamandelen een ring van weefsel. Deze ring is onderdeel van het lymfekliersysteem. Dit afweersysteem beschermt het lichaam tegen infecties.


Behandelingstraject:


De neusamandel

In de kindertijd hebben de amandelen een functie in dit afweersysteem. Toch zijn ze maar een klein deel van dat systeem. Daarom heeft het verwijderen van de amandelen geen merkbare gevolgen.

Bergman Clinics - kno neusamandelen kinderen

De neusamandel zit achter in de neus-keelholte. Hij is bij jonge kinderen aanwezig en verdwijnt vanzelf rond het 8e levensjaar. Net naast de neusamandel begint de buis van Eustachius. Die verzorgt de ventilatie (beluchting) tussen de neus en de oren.


Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.