Assisteer mij
Assisteer mij

KNO

Ook in deze tijden kunt u snel terecht in onze focusklinieken.

Capsaïcine behandeling

Tekst a|A     Contrast +|--

Het neusslijmvlies van de neus zorgt ervoor dat ingeademde lucht voldoende wordt gereinigd, verwarmd en bevochtigd. Bij een verkoudheid of een allergie kan het slijmvlies zwellen, waardoor de neus verstopt raakt, of kan het slijmvlies te veel vocht produceren, waardoor u last krijgt van een loopneus of niesbuien (allergische rhinitis).
Anatomie

Wanneer er geen sprake is van een allergie, kan er sprake zijn van een hyperreactiviteit. Het slijmvlies van de neus kan dan met zwelling en vochtproductie overmatig reageren op aspecifieke prikkels (overgang van warm naar koud, droge lucht, mist, rook, verfluchtjes, parfum).


Ongeveer 5-10 % van de bevolking heeft hier last van. Ongeveer de helft van de niet-allergische patiënten met chronische neusklachten (neusverstopping, loopneus, niezen) reageert niet op de standaardbehandeling met een corticosteroïd-neusspray.
Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.