Darmaandoeningen bij darmklachten

Veel mensen hebben last van bloed bij de ontlasting, buikpijn, een opgeblazen gevoel, verstopping of juist diarree. In de gehele weg die het voedsel aflegt ontstaan er soms problemen die deze klachten kunnen veroorzaken. Om deze oorzaken op te sporen kan een darmonderzoek ofwel coloscopie worden uitgevoerd bij Bergman Clinics.


Darmklachten kunnen uiteenlopende oorzaken hebben en zowel acuut als chronisch van aard zijn. Mogelijke oorzaken van darmklachten zijn:

Dikkedarmpoliepen en darmkanker
Dikkedarmpoliepen zijn gelukkig meestal goedaardig en worden vaak bij toeval in de darm ontdekt. Een poliep is een uitstulping van het slijmvlies. Slechts bij een klein percentage van alle poliepen, vooral bij adenomen, treden op de lange duur kwaadaardige veranderingen op. Omdat we niet goed kunnen voorspellen welke poliep en welk adenoom uitgroeit tot darmkanker worden alle poliepen die bij een dikkedarmonderzoek worden gevonden, verwijderd. Dat vermindert de kans op darmkanker.

Uit onderzoek blijkt dat darmkanker steeds vaker voorkomt, het is dus zinvol om in een vroegtijdig stadium tekenen van darmkanker op te sporen om dit met meer succes te kunnen behandelen. Dit is ook de reden dat het bevolkingsonderzoek darmkanker sinds 2014 is gestart. De beste methode om darmkanker in een vroegtijdig stadium op te sporen is het uitvoeren van een coloscopie. Bergman Clinics biedt de mogelijkheid een darmonderzoek te laten uitvoeren. U heeft hiervoor wel een medische indicatie nodig. De verwijzing voor de medische indicatie verkrijgt u bij uw huisarts of medisch specialist. Het darmonderzoek valt onder de basiszorg en wordt vergoedt door uw zorgverzekeraar. Bergman Clinics beschikt over een modern endoscopiecentrum voor maag- en darmonderzoek.

Chronische ontstekingen aan de darmen

Zowel in de dunne als in de dikke darm kunnen chronische ontstekingen optreden. Om nog onbekende oorzaken ontstaan in de darmen zweren, die soms groter worden. Bij de ziekte van Crohn komen de ontstekingen voornamelijk voor in de overgang van de dikke naar de dunne darm, maar kan in het gehele darmstelsel voor komen. Beide ziektebeelden beginnen vooral op jonge leeftijd. De verschijnselen zijn: buikpijn, diarree, bloed bij de ontlasting, algehele malaise, gewichtsverlies en soms koorts.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden

Vragen

Bij welke vestigingen kan ik terecht?

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.