prof. dr. Berend van der Lei

Plastisch chirurg
BIG-nummer: 59022444001
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Berend van der Lei
9.2
prof. dr. Berend van der Lei

Berend van der Lei is de eerste Hoogleraar Esthetische Plastische Chirurgie in Nederland en zelfs in Europa, die hiervoor in 2007 is benoemd aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij heeft als plastisch chirurg een enorme ervaring in esthetische behandelingen en operaties, vooral van het gelaat en de borst en buik, en is zelfs recent gevraagd te komen werken in een gerenommeerde privékliniek in Dubai. Daarnaast heeft hij nog een kleine privépraktijk voor botox en fillers en kleine operaties in Haren bij Groningen, genaamd Prof. Aesthetics. Vanaf 2003 is Prof. dr. Berend van der Lei al verbonden aan Bey by Bergman Clinics en is hiervoor werkzaam in Heerenveen, Hilversum en Zwolle als plastisch chirurg en is sinds 2016 ook Medisch Directeur van Bey by Bergman Clinics.

Lees meer

Berend van der Lei, sinds november 2003 werkzaam bij Bergman Clinics, is in de eerste plaats arts en medisch specialist die het liefst de mensen, die hem raadplegen, helpt: bijna dagelijks voert hij cosmetische behandelingen en operaties uit: niet omdat de mensen die hij behandeld naar het ultieme schoonheidsideaal streven, maar omdat deze mensen gewoon niet gelukkig zijn met bepaalde delen van hun uiterlijk wat niet past bij hun innerlijk.

‘Ik behandel patiënten met respect, persoonlijke aandacht en maximale inzet van kennis en vakmanschap alsof het mijn naaste familieleden of vrienden zijn’

Vele internationale publicaties, voordrachten, congresbezoeken, werkbezoeken en het geven van opleiding en onderwijs zijn andere facetten van zijn werk als plastisch chirurg en hoogleraar in de esthetische chirurgie.

Aandachtsgebieden (1) het gelaat (o.a. ooglidcorrecties & face/hals lifts, lipofilling), (2) de borst (o.a. borstvergroting/lift/verkleining), (3) de buik (o.a. liposculptuur, liposuctie en buikwand correcties), (4) lichaamscontour (na fors afvallen van o.a. armen, benen, borsten, maar ook vullen met eigen vetweefsel (=lipofilling) en (5) rimpelbehandelingen (inspuitingen, chemische peelings en laserbehandelingen).

Prof.dr. B van der Lei is meer dan 10 jaar voorzitter geweest van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie, lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en daarnaast lid van talloze internationale verenigingen (o.a. American Society for Plastic Surgery, International Society for Aesthetic Plastic Surgery).

Film van Prof. Dr. van der Lei in Gewoon Mooier
website van dokter van der Lei

Functies

  • Hoogleraar Esthetische Chirurgie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen per 1 januari 2007
  • Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie vanaf 1 november 2005
  • Voorzitter Kwaliteit Bewaking Commissie van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Publicaties

  • Internationale Tijdschriften : meer dan 70
  • Nederlandse Tijdschriften en Boeken: 11
  • Internationale Boeken en Proceedings: 24
  • Abstracts: 35

Voordrachten

Internationaal : 15
Nationaal > 50


Congressen en Scholingen

Internationaal > 25
Nationaal > 75

Stage

Zijn scholing in de esthetische plastische chirurgie, ook wel bekend als cosmetische chirurgie, heeft hij verkregen door stage te lopen bij de plastisch chirurgen J.H. Kraayenhage en P. Leistikov.

Inspiratie

Dr Van der Lei: “Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd van J.H. Kraayenhage en P. Leistikov. Deze mannen waren erg inspirerend, omdat ze zo gemotiveerd waren. Ook leerde ik daar dat plastische chirurgie niet is voor de Lola Ferrari’s, maar voor mensen die ongelukkiger zijn door een uiterlijk minpuntje dat wij op een natuurlijke manier kunnen verhelpen.”

Vakgroep Plastische Chirurgie Friesland

Berend van der Lei rondde zijn opleiding tot plastisch chirurg af in 1995, waarna hij zich heeft gevoegd bij de Vakgroep Plastische Chirurgie Friesland in het Medisch Centrum Leeuwarden. Hier heeft Berend van der Lei initiatief genomen tot de oprichting van het Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland, een intramurale privé-kliniek binnen het Medische Centrum Leeuwarden. Daarna is Berend van der Lei mede-initiatiefnemer geweest van de oprichting van Privé-kliniek Heerenveen, en is hier werkzaam vanaf november 2003. Vanaf mei 2003 heeft de Vakgroep Plastische Chirurgie Friesland in het Medisch Centrum Leeuwarden de volledige opleidingsbevoegdheid gekregen voor het opleiden van plastisch chirurgen: binnen deze opleidingsbevoegdheid was Berend van der Lei tot voor kort tweede opleider. Per 1 september 2006 heeft Berend van der Lei ook een aanstelling aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar hij speciaal is aangetrokken voor de esthetische plastische chirurgie. Per 1 januari 2007 is Berend van der Lei hier benoemd tot hoogleraar Plastische Chirurgie, in het bijzonder de Esthetische Chirurgie.

Memorabele ingrepen

Sinds Berend van der Lei werkzaam is als plastisch chirurg heeft hij al heel wat bijzondere ingrepen gedaan. “Wat toch het meest bij blijft, zijn de successen en de bijzondere achtergrond verhalen. Iemand die bijvoorbeeld een gelaatsverbetering onderging met een fantastisch resultaat of een elfstedenrijder die tegen een brug schaatste en daarbij zijn neus verloor. Met een aantal neusconstructie operaties hebben wij hem weer een neus gegeven.”

Esthetische chirurgie

Aandachtspunten op het gebied van de esthetische chirurgie van Berend van der Lei zijn: de esthetische chirurgie van het gelaat (facelift, mini-facelift en ooglidcorrecties), mammachirurgie (zowel borstvergrotingen als -verkleiningen en borstlifts), liposculpture (liposuctie) en rimpelbehandeling middels inspuitingen en laserbehandelingen. In Gewoon Mooier geeft dr Van der Lei een kandidate een borstvergroting.

Gewoon Mooier

Dr Van der Lei: “Het mooie aan Gewoon Mooier vind ik dat het goed laat zien wat esthetische chirurgie inhoudt. Het laat de kern zien. Een grote misvatting is dat alleen mensen met geld, of een overdreven ijdelheid voor een cosmetische operatie kiezen. Het zijn doodgewone mensen en dat zie je ook in het programma. Ook is het een misvatting dat cosmetische chirurgie verslavend is, dat is niet waar.”

Voorafgaand aan een ingreep

“Mensen die kiezen voor een ingreep moeten goed nadenken wat ze willen en bedenken wat het doet. Ook moet je weten dat je de volgende dag niet meteen het volledige resultaat ziet. Het herstellen van een operatie duurt soms 6 weken. Bespreek goed met de arts wat je wil en wees realistisch in je verwachtingen. Het succes van een cosmetische ingreep hangt af van de tevredenheid van een patiënt.”

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Berend van der Lei
9.2
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!