Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

prof. dr. Berend van der Lei

Plastisch chirurg
BIG-nummer: 59022444001
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Berend van der Lei
9.2
prof. dr. Berend van der Lei

Berend van der Lei (1958) is in 1986 afgestudeerd als arts en cum laude gepromoveerd. Na zijn opleiding tot plastisch chirurg (opleider Prof. Dr. P.H. Robinson)  begon hij in mei 1995 zijn loopbaan als algemeen plastisch chirurg in het Medisch Centrum Leeuwarden. Van hieruit heeft hij uitgebreid ervaring opgebouwd in de plastische en met name de esthetische chirurgie, vaak ook cosmetische chirurgie genoemd. In februari 2007 werd hij aangesteld als de eerste Hoogleraar Esthetische Plastische Chirurgie in Nederland, verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.

 

 

 

Lees meer

Interview programma Gewoon Mooier

Berend van der Lei, sinds november 2003 werkzaam bij Bergman Clinics, is in de eerste plaats arts en medisch specialist die het liefst de mensen, die hem raadplegen, helpt: bijna dagelijks voert hij cosmetische behandelingen en operaties uit: niet omdat de mensen die hij behandeld naar het ultieme schoonheidsideaal streven, maar omdat deze mensen gewoon niet gelukkig zijn met bepaalde delen van hun uiterlijk wat niet past bij hun innerlijk.

‘Ik behandel patiënten met respect, persoonlijke aandacht en maximale inzet van kennis en vakmanschap alsof het mijn naaste familieleden of vrienden zijn’

Vele internationale publicaties, voordrachten, congresbezoeken, werkbezoeken en het geven van opleiding en onderwijs zijn andere facetten van zijn werk als plastisch chirurg en hoogleraar in de esthetische chirurgie.

Aandachtsgebieden (1) het gelaat (o.a. ooglidcorrecties & face/hals lifts, lipofilling), (2) de borst (o.a. borstvergroting/lift/verkleining), (3) de buik (o.a. liposculptuur, liposuctie en buikwand correcties), (4) lichaamscontour (na fors afvallen van o.a. armen, benen, borsten, maar ook vullen met eigen vetweefsel (=lipofilling) en (5) rimpelbehandelingen (inspuitingen, chemische peelings en laserbehandelingen).

Prof.dr. B van der Lei is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie, lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en daarnaast lid van talloze internationale verenigingen (o.a. American Society for Plastic Surgery, International Society for Aesthetic Plastic Surgery)

Film van Prof. Dr. van der Lei in Gewoon Mooier
Intervieuw met dokter van der Lei in het tv programma 5 op 2

website van dokter van der Lei

Functies

  • Hoogleraar Esthetische Chirurgie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen per 1 januari 2007
  • Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie vanaf 1 november 2005
  • Voorzitter Kwaliteit Bewaking Commissie van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Publicaties

  • Internationale Tijdschriften : meer dan 70
  • Nederlandse Tijdschriften en Boeken: 11
  • Internationale Boeken en Proceedings: 24
  • Abstracts: 35

Voordrachten

Internationaal : 15
Nationaal > 50


Congressen en Scholingen

Internationaal > 25
Nationaal > 75

Stage

Zijn scholing in de esthetische plastische chirurgie, ook wel bekend als cosmetische chirurgie, heeft hij verkregen door stage te lopen bij de plastisch chirurgen J.H. Kraayenhage en P. Leistikov.

Inspiratie

Dr Van der Lei: “Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd van J.H. Kraayenhage en P. Leistikov. Deze mannen waren erg inspirerend, omdat ze zo gemotiveerd waren. Ook leerde ik daar dat plastische chirurgie niet is voor de Lola Ferrari’s, maar voor mensen die ongelukkiger zijn door een uiterlijk minpuntje dat wij op een natuurlijke manier kunnen verhelpen.”

Vakgroep Plastische Chirurgie Friesland

Berend van der Lei rondde zijn opleiding tot plastisch chirurg af in 1995, waarna hij zich heeft gevoegd bij de Vakgroep Plastische Chirurgie Friesland in het Medisch Centrum Leeuwarden. Hier heeft Berend van der Lei initiatief genomen tot de oprichting van het Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland, een intramurale privé-kliniek binnen het Medische Centrum Leeuwarden. Daarna is Berend van der Lei mede-initiatiefnemer geweest van de oprichting van Privé-kliniek Heerenveen, en is hier werkzaam vanaf november 2003. Vanaf mei 2003 heeft de Vakgroep Plastische Chirurgie Friesland in het Medisch Centrum Leeuwarden de volledige opleidingsbevoegdheid gekregen voor het opleiden van plastisch chirurgen: binnen deze opleidingsbevoegdheid was Berend van der Lei tot voor kort tweede opleider. Per 1 september 2006 heeft Berend van der Lei ook een aanstelling aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar hij speciaal is aangetrokken voor de esthetische plastische chirurgie. Per 1 januari 2007 is Berend van der Lei hier benoemd tot hoogleraar Plastische Chirurgie, in het bijzonder de Esthetische Chirurgie.

Memorabele ingrepen

Sinds Berend van der Lei werkzaam is als plastisch chirurg heeft hij al heel wat bijzondere ingrepen gedaan. “Wat toch het meest bij blijft, zijn de successen en de bijzondere achtergrond verhalen. Iemand die bijvoorbeeld een gelaatsverbetering onderging met een fantastisch resultaat of een elfstedenrijder die tegen een brug schaatste en daarbij zijn neus verloor. Met een aantal neusconstructie operaties hebben wij hem weer een neus gegeven.”

Esthetische chirurgie

Aandachtspunten op het gebied van de esthetische chirurgie van Berend van der Lei zijn: de esthetische chirurgie van het gelaat (facelift, mini-facelift en ooglidcorrecties), mammachirurgie (zowel borstvergrotingen als -verkleiningen en borstlifts), liposculpture (liposuctie) en rimpelbehandeling middels inspuitingen en laserbehandelingen. In Gewoon Mooier geeft dr Van der Lei een kandidate een borstvergroting.

Gewoon Mooier

Dr Van der Lei: “Het mooie aan Gewoon Mooier vind ik dat het goed laat zien wat esthetische chirurgie inhoudt. Het laat de kern zien. Een grote misvatting is dat alleen mensen met geld, of een overdreven ijdelheid voor een cosmetische operatie kiezen. Het zijn doodgewone mensen en dat zie je ook in het programma. Ook is het een misvatting dat cosmetische chirurgie verslavend is, dat is niet waar.”

Voorafgaand aan een ingreep

“Mensen die kiezen voor een ingreep moeten goed nadenken wat ze willen en bedenken wat het doet. Ook moet je weten dat je de volgende dag niet meteen het volledige resultaat ziet. Het herstellen van een operatie duurt soms 6 weken. Bespreek goed met de arts wat je wil en wees realistisch in je verwachtingen. Het succes van een cosmetische ingreep hangt af van de tevredenheid van een patiënt.”

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Berend van der Lei
9.2
Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.