Uiterlijk

Informatie Coronavirus

Vanaf begin mei breiden wij onze zorg weer stap voor stap uit. We doen dit volgens de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de richtlijnen van het RIVM. Veel afspraken zijn nog telefonisch. Hiermee waarborgen we de 1.5 meter afstand in de kliniek. In onze klinieken zijn maatregelen getroffen om u veilig te verwelkomen.

Open Dag op zaterdag 26 september

Geïnteresseerd in Cosmetische Chirurgie of Gezond Gewicht? Meld je aan voor de Open Dag op zaterdag 26 september.

Liposculpture / Liposuctie

Tekst a|A     Contrast +|--

Lokale vetophopingen kunnen ontstaan op plaatsen als de hals, buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën en onderbenen. Ze worden veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op deze plaatsen bij mensen met aanleg hiervoor. Op de rest van het lichaam is de vetlaag vaak normaal. Dergelijk lokale vetophopingen kunnen klachten geven. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn goed passende kleding te vinden door dikke armen of zadeltassen met een slanke taille (Lipoedeem) of de benen schuren tegen elkaar. Daarnaast kan men bovendien ontevreden tot zelfs ongelukkig zijn met het uiterlijke aspect van deze lokale vetophopingen. Wanneer u de zojuist genoemde problemen heeft en zich er aan stoort kan dat een goede reden zijn om een behandeling te overwegen: het wegzuigen van overtollig vet biedt dan vaak uitkomst. Dit wordt ook wel ‘liposuctie’ of liposculptuur of liposculpture genoemd.

Het behandeltraject

Liposuctie betekent het onderhuids wegzuigen van lokale abnormale vetophopingen waarbij gebruik gemaakt wordt van dunne zuigbuisjes (canules) om het vet weg te zuigen. Liposuctie, liposculptuur of liposcuplture is niet bedoeld als algehele afslankbehandeling. Als u in het geheel te zwaar bent en een te hoog vetpercentage heeft, is het niet verstandig u te behandelen maar is een dieet het meest geschikt voor u.

Liposuctie, liposculptuur of liposculpture betekent het onderhuids wegzuigen van plaatselijke vetophopingen. Er bestaan verschillende technieken van liposuctie. Wij maken hieronder onderscheid in liposuctie onder algehele narcose en liposuctie onder (tumescente) lokale verdoving.

Bergman Clinics | Uiterlijk voert liposculptuur uit onder (tumescente) lokale verdoving. Wanneer de cliënt de voorkeur heeft voor een behandeling onder algehele narcose of de cliënt de wens heeft voor een aanvullende ingreep onder algehele narcose kan het behandelplan hierop worden aangepast.
Waarom liposuctie onder tumescente lokale verdoving?

De reden dat Bergman Clinics gekozen heeft voor liposuctie onder tumescente lokale verdoving heeft een aantal redenen:
1. Bij tumescente lokale verdoving worden zeer grote hoeveelheden vocht langzaam ingespoten. Dit vocht verspreidt zich tussen alle vetcellen. Hierdoor wordt het vet als het ware verdund en kan het heel gelijkmatig worden weggehaald.
2. Door het “opspannen” van het onderhuidse netwerk van ondersteunende vezels en het gebruik van trillende naalden blijft dit netwerk intact en dit bevordert het samentrekken van het weefsel na de behandeling zodat de huid niet gaan hangen. Hierdoor kunnen ook borsten, onderkinnen en buiken worden behandeld terwijl de weefsels en huid zich daarna weer strak trekken.
3. Omdat u onder plaatselijke verdoving wordt behandeld kunnen we u tijdens de behandeling alle houdingen aan laten nemen zodat we het te behandelen gebied van alle kanten kunnen bereiken. Dit komt het uiteindelijke resultaat ten goede. Ook laten we u staan aan het eind van de behandeling.
4. Mede doordat de behandeling onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd is de kans op ernstige lichamelijke complicaties vrijwel nul (bij ons in 5000 behandelingen nog niet voorgekomen).

Bekijk hier de voor & na foto's van cliënten die zijn behandeld met liposuctie.

Bel nu voor een consult 088 9000 500

Stappen in het behandelingstraject:Veelgestelde vragen

Helpt tumescente liposuctie tegen cellulite?

Tumescente liposuctie is niet bedoeld om cellulite te verhelpen. In veel gevallen lijkt de cellulite na de behandeling verbeterd te zijn, maar dat is niet het doel van de behandeling.

Herstelt de huid zich na tumescente liposuctie?

Gelukkig is de huid heel elastisch. Na tumuscente liposuctie trekt de huid meestal weer strak over de behandelde plaats. Verwacht de arts dat de huid niet elastisch genoeg is, dan wordt dat van tevoren met u besproken. Het is dankzij de specifieke techniek van de langzame super tumescente lokale verdoving dat de bevestigingen van de huid aan de spier niet worden beschadigd. Hierdoor kan de huid niet zakken. Bovendien wordt dit bevestigingsnetwerk geactiveerd waardoor de huid nog extra samentrekt. Dit noemen we lipolift. Het samentrekkende effect is dus sterk afhankelijk van de gebruikte liposuctie-techniek.

Ik heb een litteken over mijn buik. Kan ik toch tumescente liposuctie van de buik laten uitvoeren?

Een litteken op uw buik is geen beperking voor het uitvoeren van liposuctie; we hebben reeds veel liposculpturen van de buik uitgevoerd bij vrouwen en mannen die hier littekens hadden. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar meestal kan een tumuscente liposuctie prima van een buikwand met littekens.

Is de behandeling van tumuscente liposuctie pijnlijk?

Over het algemeen ervaren cliënten de behandeling als niet pijnlijk. Wat je voelt is het inspuiten van de vloeistof. Dit is niet pijnlijk, wel kan het door sommigen als onaangenaam worden ervaren. Bij cliënten met pijnlijk vetweefsel spuiten we de vloeistof extra langzaam in om het zo minder onaangenaam te laten zijn. Het wegzuigen van het vet is niet pijnlijk. Je voelt het trillen van de zuignaald en je kan kleine steekjes voelen, maar pijn doet het niet. Hoe meer ontspannen je bent voor de ingreep des te makkelijker ervaar je de behandeling!

Kan een borstverkleining ook door liposuctie?

In plaats van voor een borstverkleinende operatie kan ook gekozen worden voor een borstverkleining met behulp van tumescente liposuctie. Dit heeft een aantal voor- en nadelen.
Voordelen:

  • Er is slechts een plaatselijke verdoving nodig en er wordt niet gesneden, dus er ontstaan geen littekens.
  • Het is een minder grote ingreep dan een operatie en u zult dus na de behandeling minder napijn hebben en veel minder kans op complicaties.

Beperking:

  • Er kan uitsluitend vetweefsel weggehaald worden, geen klierweefsel. Deze ingreep is zeker geschikt voor vrouwen met zware borsten, omdat het weghalen van vetweefsel kan maken dat zich na de ingreep veel minder rug-, nek- en/of schouderklachten voordoen dan voorheen. In alle gevallen treedt een duidelijk liftend effect op.
Komt het vet weer terug na tumescente liposuctie?

De vetcellen die zijn weggehaald na tumuscente liposuctie komen niet meer terug. Het resultaat is dus blijvend. Als u na de ingreep weer aankomt is dat niet omdat u méér vetcellen krijgt, maar omdat de bestaande vetcellen uitzetten. Het gewicht zal zich over uw hele lichaam verdelen en juist veel minder op de behandelde plaatsen terechtkomen, waardoor de contourverandering blijvend is.

Tot welke leeftijd kun je tumuscente liposuctie laten uitvoeren?

In principe is er geen leeftijdsgrens voor tumescente liposuctie onder plaatselijke verdoving. Als u gezond bent is er geen enkele reden waarom u zich zou moeten neerleggen bij een ontevreden gevoel over uw lichaam. Indien u medicijnen gebruikt of onder behandeling bent, wordt er meestal eerst contact opgenomen met uw behandelend specialist.

Waarom tumuscente liposuctie bij lipoedeem?

Tumescente liposuctie met vibrerende zuignaalden geeft bij lipoedeem een enorme verbetering. Niet alleen wordt het lichaam naar normale proporties teruggebracht, maar ook de klachten die veroorzaakt worden door lipoedeem – zoals vermoeide benen, een pijnlijke huid en een gezwollen gevoel – verminderen bij veel patiënten aanzienlijk. De doelstelling van dit type liposuctie is dus anders dan wanneer de ingreep om zuiver cosmetische redenen wordt uitgevoerd. Staat bij de cosmetische liposuctie het cosmetische resultaat op de voorgrond, bij lipoedeem helpt de ingreep mensen vooral om weer makkelijker te kunnen bewegen. De behandeling kan worden ondersteund met lymfedrainage voor en na de ingreep. Het dagelijks dragen van steunkousen kan na een liposuctie tot het verleden behoren. En ook dat is voor veel lipoedeempatiënten een enorme verbetering!

Wat is tumescente liposuctie?

Bij tumescente liposuctie wordt het onderhuidsvet eerst ingespoten met liposuctie vloeistof om vervolgens op zeer zachte, gecontroleerde manier weg te zuigen. Een belangrijk verschil met de ouderwetse klassieke liposuctie is dat er nu eerst veel vloeistof in het vetweefsel wordt gespoten, waarna het vet met dunne, cannules wordt weggezogen. Op deze wijze is er sprake van zeer weinig bloedverlies en zorgt de techniek ervoor het vezelnetwerk en de lymfevaten in het onderhuidse weefsel nauwelijks beschadigen.

De ingreep kan uitstekend plaatsvinden onder plaatselijke verdoving. Dat is minder belastend voor het lichaam dan een algehele narcose of ruggenprik en zorgt voor een sneller herstel. Bovendien kunt u met een plaatselijke verdoving tijdens de ingreep van houding veranderen, waardoor de arts een beter beeld krijgt en een mooier eindresultaat kan bewerkstelligen. Ook kan de ingreep indien u het wenst onder narcose: dat gebeurt sowieso al wanneer de liposuctie plaatst vindt in combinatie met bijvoorbeeld een buikwandcorrectie of een arm- of beenlift.

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.
Wat zijn de prijzen van deze behandeling?
Behandeling Prijs
Onderkin/hals
€ 2.500,-
€ 2.500,-
Onderkin/Hals/Kaaklijn
€ 3.000,-
€ 3.000,-
Nek
€ 2.500,-
€ 2.500,-
Onderkin/Hals/Kaaklijn/Nek
€ 4.000,-
€ 4.000,-
Bovenarmen rondom
€ 4.000,-
€ 4.000,-
Oksels/ BH rollen/ taille
€ 4.000,-
€ 4.000,-
Heupen (man en vrouw)
€ 4.000,-
€ 4.000,-
Oksels, BH rollen, taille, Heupen
€ 6.500,-
€ 6.500,-
Onderbuik/bovenbuik/maag (klein en middel)
€ 4.200,-
€ 4.200,-
Onderbuik/bovenbuik/maag (groot)
€ 5.000,-
€ 5.000,-
Venusheuvel
€ 2.500,-
€ 2.500,-
Onderbuik/bovenbuik/maag (klein en middel) en Venusheuvel
€ 6.000,-
€ 6.000,-
Binnenzijde bovenbenen van lies t/m knie
€ 4.700,-
€ 4.700,-
Zadeltassen
€ 4.000,-
€ 4.000,-
Hele buitenzijde bovenbenen tot knie
€ 4.500,-
€ 4.500,-
Liposuctie Voorzijde Bovenbenen
€ 4.000,-
€ 4.000,-
Liposuctie Billen
€ 3.500,-
€ 3.500,-
Achterzijde bovenbenen
€ 2.500,-
€ 2.500,-
Liposuctie onderbenen rondom van knie t/m enkel
€ 5.500,-
€ 5.500,-
Borsten man
€ 3.500,-
€ 3.500,-
Borstverkleining vrouw
€ 4.700,-
€ 4.700,-
Bortsverkleining vrouw met uitloper onder oksel
€ 5.200,-
€ 5.200,-

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.