Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Leven zonder bril

Kunt u zonder bril of lenzen niet op alle afstanden scherp zien? Dan heeft u waarschijnlijk last van bijziendheid, verziendheid, een cilinderafwijking of ouderdomsverziendheid. Om toch scherp te kunnen zien draagt u nu waarschijnlijk een bril of contactlenzen. U kunt ook kiezen voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie (voorzetlens of lenswissel). Dit wordt ook wel refractieve oogchirurgie genoemd. Hieronder lichten we deze behandelingen nader toe.


Ooglaseren (18 - 55 jaar)

Een ooglaserbehandeling is een zeer veilige methode om uw oogsterkte te optimaliseren. Bij een ooglaserbehandeling behandelt de oogarts het buitenste laagje van uw oog, het hoornvlies, met een laser. Daarmee wordt de manier waarop licht uw oog binnenkomt veranderd. Ooglaseren is voor bijna alle sterkte-afwijkingen de uitkomst. Er zijn verschillende soorten ooglaserbehandelingen. Dit zijn de SMILE, LASIK, LasekPRK, TransPRK of PresbyMAX behandeling. Welke ooglaserbehandeling voor u het meest geschikt is, blijkt uit een uitgebreid vooronderzoek. Na de behandeling kunt u weer scherp zien, zonder uw vertebril of contactlenzen.  Lees meer over ooglaseren >

Voorzetlenzen (18 - 55 jaar)

Wanneer de oogsterkte te groot is voor een laserbehandeling, is het mogelijk om een voorzetlens voor uw eigen ooglens te plaatsen. Deze lens blijft permanent zitten en gaat een leven lang mee. Na de behandeling ziet u weer scherp zonder vertebril of contactlenzen. Er zijn drie types voorzetlenzen. Dit zijn Implantable Contact Lens (ICL), Artisan-lens en de Artiflex-lens. Mocht u op latere leeftijd staar ontwikkelen, is het mogelijk om de voorzetlens te verwijderen. Om de staar te behandelen wordt vervolgens de eigen ooglens vervangen door een kunstlens. Lees meer over voorzetlenzen >

 

Lenswissel (vanaf 55 jaar)

Bij een lenswissel wordt uw natuurlijke ooglens vervangen door een kunstlens. Er is een breed assortiment aan kunstlenzen, namelijk monofocale-, bifocale-, trifocale- en extended vision lenzen. Afhankelijk van de gekozen lens bent u na de behandeling niet of nauwelijks meer afhankelijk van een bril of contactlenzen. Bijkomend voordeel is dat er na een lenswissel geen staar meer kan ontwikkelen in uw oog. Lees meer over de lenswissel >

 

Voorwaarden, behandelingen vergelijken en prijzen

Wilt u meer weten? Bekijk de voorwaarden voor ooglaseren, vergelijk de  
verschillende behandelingen en bekijk de prijzen.

Open Dagen  Ooglaseren & Lensimplantaten

Bergman Clinics | Ogen organiseert jaarlijks meerdere Open Dagen op zaterdag, waar u al uw vragen over ooglaseren of lensimplantaten kunt stellen. Ook wordt er op afspraak een Quicktest bij u uitgevoerd. Tijdens deze test, die slechts 20 minuten duurt, doet de optometrist een aantal metingen om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een eventuele behandeling. Bekijk hier wanneer de eerstvolgende Open Dag plaatsvindt en meld u aan.

 

Contact / Afspraak maken

Heeft u nog vragen over ooglaseren of lensimplantaties, of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ons Contact & Service Center via 088 – 9000 500.


Behandelingsvideo's

Vervanglensimplantatie bij acteur Tony neef

Ooglaserbehandeling bij model en Miss Nederland 2019 Sharon Pieksma

Ooglaserbehandeling bij kitesurfer Jalou Langeree

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Ons Contact & Service Center is vandaag, 2 september 2021, éénmalig gesloten om 16:00 uur. Op vrijdag 3 september vanaf 08:00 uur zit het team weer voor u klaar.

Uiteraard blijven wij bereikbaar indien u bijvoorbeeld complicaties heeft na een recente behandeling bij Bergman Clinics.