Behandelmethoden

Bergman Clinics biedt verschillende oplossingen voor littekenbehandeling.

Niet operatieve methoden

Littekenbehandeling met Bergman Beauty Care:

Na een operatieve ingreep blijft er een litteken zichtbaar. Een “normaal” litteken heeft gemiddeld een jaar de tijd nodig om “uit te rijpen”. Om het litteken zo mooi mogelijk te laten genezen, verzorgt Bergman Clinics voor u een nabehandelingtraject waarin Bergman Beauty Care centraal staat. Bergman Beauty Care is een huidverzorginglijn, ontwikkelt door de medisch specialisten van Bergman Clinics . De specialisten ontwikkelde binnen deze lijn een specifieke productgroep “Recovery Care” die aansluiten op de specifieke behoeften van de huid na een (cosmetische) ingreep. Een van deze producten is Scar Retreat. Dit product dat bestaat uit een serum en een crème, bevordert een snelle en intensieve genezing van littekens, doordat de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen wordt gestimuleerd. Daarnaast werkt Scar Retreat ontstekingremmend en neemt bij regelmatig gebruik de elasticiteit van de huid toe. Het is van belang het litteken uit de zon te houden en te beschermen met een factor 30 gedurende het eerste jaar na het ontstaan van het litteken.

Littekenmassage na een operatieve ingreep:

Het is niet precies te voorspellen hoe littekens er na een operatieve ingreep uiteindelijk uit zullen zien. Dit hangt, behalve van de hechtingstechniek en de vaardigheid van de behandelend (plastisch) chirurg, af van persoonlijke genezingstendens en het al dan niet optreden van wondproblemen. In het begin kunnen de littekens dik, rood en gevoelig zijn. De huid kan door verschillende oorzaken verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn. Wanneer dit het geval is kan de specialist met speciale technieken de doorbloeding verbeteren en de huid weer soepel maken. Na verloop van tijd worden de littekens soepeler en bleker en neemt de gevoeligheid af.

06deelnemer1_8x8[1].jpg

Wanneer een litteken in de eerste weken of maanden na de wondgenezing al een toenemende roodheid of verdikking vertoond is er sprake van abnormale littekenvorming. Ook voor deze littekens verzorgt Bergman Clinics diverse behandelingen:

Littekenmassage bij een atrofisch litteken:

Het doel van de massage is om de doorbloeding rondom het litteken en in het litteken zoveel mogelijk te verbeteren. Door een goede doorbloeding wordt ook de huid rondom het litteken beter gevoed, waardoor het litteken steviger wordt en het niveauverschil met de huid vermindert. Ook eventuele pijn wordt verminderd. Om een goed resultaat te krijgen moet deze massagetechniek regelmatig worden herhaald.

Littekenmassage bij een hypertrofisch litteken:

Om een hypertrofisch litteken te verminderen is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te starten met de behandeling. In een later stadium is er nog wel verbetering te krijgen, maar het remmen van de ontwikkeling en de eventuele verdere groei van het litteken is dan veel moeilijker. Het doel van de massage is om het litteken soepeler te maken en een betere doorbloeding. In het begin mag het litteken zelf niet behandeld worden, maar alleen de huid eromheen. Het litteken moet eerst een paar weken herstellen.

Littekenmassage bij brandwonden:

Bij brandwonden moet de huid heel licht gemasseerd worden. Dit omdat elke trekbeweging die je aan de huid geeft, bepaalde cellen beïnvloeden die een negatieve invloed op het litteken kunnen hebben. Ook deze massage moet vaak herhaald worden. Doordat er zo zacht gemasseerd wordt werkt deze massage ook pijnverminderend. Wanneer het litteken 'goed' genezen is kan er wat steviger gemasseerd/gemobiliseerd worden.

Met deze methode wordt geprobeerd om het litteken losser van de onderlaag te krijgen, waardoor het minder trekkerig aanvoelt. Als de huid soepeler is, wordt de huid ook beweeglijker, en wordt het litteken minder pijnlijk. Ook bij deze massage wordt eerst de huid om het litteken gemasseerd, voordat er meteen met het litteken begonnen wordt. Ook dit heeft te maken met het herstel van het litteken.
Bij deze littekenmassages adviseren wij het gebruik van Sensitivity van Bergman Beauty Care. Daarnaast adviseren wij een kuur (12 behandelingen) te boeken met een frequentie van twee maal per week. De littekenbehandeling gaat in overleg met de behandelend arts.

Operatieve methoden

Littekencorrecties:

Bij littekencorrecties wordt het ongewenste litteken verwijderd. Daarna worden de normale huidranden weer opnieuw aan elkaar verbonden. Een wijd litteken kan op deze manier worden versmald. Littekencorrecties worden altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg. Bij een littekencorrectie probeert de plastisch chirurg de vorm van het litteken te verbeteren. Het is goed om te weten dat er wel altijd een litteken blijft bestaan.

Na een littekencorrectie moet u er rekening mee houden, dat het nieuwe litteken langere tijd dik, rood, jeukend en zelfs pijnlijk kan zijn. Een vers litteken is pas na 1 à 1,5 jaar rustig. Sommige littekens worden op den duur breder dan u verwacht. Een littekenbehandeling zorgt ervoor een litteken minder opvallend te maken.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden, lees verder op beyclinics.nl. Om direct een afspraak te maken kunt u bellen naar: 088 9000 535.

hr-robina-bey-dag-1-274-v2

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de prijzen van deze behandeling?

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Toon alle items

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!