De behandeling
Bij een ingreep als een facelift neemt de chirurg alle tijd om alle aspecten rustig met u door te spreken. Hij brengt uw wensen zoveel mogelijk in overeenstemming met de technische mogelijkheden. De structuur en elasticiteit van uw huid spelen daarbij een belangrijke rol. Ook krijgt u het advies om uw haar, als dat kort is, voor de operatie wat langer te laten groeien, zodat u de verse littekens gemakkelijker kunt camoufleren.
Bekijk hier de ervaringen van cliënten die een facelift zijn ondergaan.
De operatie
De operatie neemt enkele uren in beslag. Wanneer u onder volledige narcose bent, maakt de chirurg incisies boven de haargrens en rondom het oor. Bij een halslift wordt de huid waar nodig losgemaakt en zover mogelijk in de richting van de oren gespannen. Voor een zo fraai mogelijk resultaat moet vaak het laagje spierweefsel dat direct onder de huid ligt worden aangespannen. Overtollig vet- en huidweefsel worden weggehaald om de contouren van de hals en kin te verbeteren.
Een facelift wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. Een licht tintelend gevoel van de huid is heel normaal en verdwijnt na verloop van tijd vanzelf. Het wordt veroorzaakt door het genezingsproces dat onder de huid plaatsvindt. Wel zal uw gezicht de eerste week wat gezwollen zijn en kunnen gedeelten van de huid, vooral rond de hals, blauw van kleur zijn. In het begin kan uw gezicht vreemd aanvoelen. De eerste weken schrikt u misschien van het littekenweefsel, de lichte zwellingen en blauwe plekken in de spiegel. Dit is echter van tijdelijke aard. Binnen enkele weken ziet u er stralend en jaren jonger uit. Na zes tot twaalf weken zijn de littekens, die aanvankelijk rood waren, al lichter van kleur. De meeste littekens bevinden zich boven de haarlijn en in de natuurlijke plooien van uw huid. Daardoor zijn zij ook tijdens het genezingsproces niet zichtbaar voor de buitenwereld.