Voorhoofdslift

Behandelingstraject

Risico's en complicaties | Bergman Clinics

Een voorhoofdslift heeft dezelfde risico's als elke andere operatie. Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden, al komt dit bijna nooit voor. Bij een endoscopische voorhoofdslift kan in de behaarde hoofdhuid een richel ontstaan met soms nog weken restzwellingen en soms verhardingen die pas na weken of soms maanden verdwijnen.

Soms is de aangezichtsvoorhoofdzenuw uitgeschakeld waarmee u het voorhoofd actief kunt optrekken: meestal is dit tijdelijk maar zeer zelden is dit blijvend: het gevolg hiervan is dat u uw voorhoofd aan de betreffende zijde niet meer actief kunt optrekken, er hier nauwelijks meer rimpels aanwezig zullen zijn, maar dat de wenkbrauw aan die zijde ook wat lager kan gaan staan.
Honderd procent symmetrie is niet te garanderen, soms is het resultaat dermate asymmetrisch dat een nacorrectie nodig kan zijn.

Een voorhoofdlift zal het proces van het uitzakken slechts vertragen. Meestal kunt u er “weer jaren tegen". Uiteindelijk gaat alles weer geleidelijk uitzakken, zodat een nieuwe operatie soms nodig zal zijn. Hoe snel dit weer nodig zal zijn, is moeilijk te voorspellen en sterk individueel afhankelijk. Ook is het goed mogelijk dat u na de voorhoofdslift nog aanvullend een bovenooglidcorrectie nodig heeft.

Tot slot

Deze informatie is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw plastisch chirurg. Een dergelijke beschrijving kan echter nooit volledig zijn voor iedere individuele situatie en u kunt aan het vorenstaande dan ook geen garantie ontlenen betreffende resultaten. Plastische en esthetische chirurgie is geen exacte wetenschap. Complicaties kunnen altijd optreden, ook al besteden wij veel zorg aan de uitvoering van de behandeling.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal de plastisch chirurg deze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.

Wilt u meer informatie over de voorhoofdslift?
Maak dan een afspraak voor een consult: 088 9000 500.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de prijzen van deze behandeling?

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Toon alle items


Maak een afspraak
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.