GA TERUG
Risico's en complicaties | Bergman Clinics
bergman-clinics-hilversum-buitenzijde.jpg
imageHomepage
Open Dag op zaterdag 25 januari Open Dag op zaterdag 25 januari
Geïnteresseerd in Ooglaseren, Lensimplantaten? Meld je aan voor de Open Dag op zaterdag 25 januari.Geïnteresseerd in Ooglaseren, Lensimplantaten? Meld je aan voor de Open Dag op zaterdag 25 januari.Meer weten

Toon submenu

Risico's en complicaties | Bergman Clinics

Een voorhoofdslift heeft dezelfde risico's als elke andere operatie. Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden, al komt dit bijna nooit voor. Bij een endoscopische voorhoofdslift kan in de behaarde hoofdhuid een richel ontstaan met soms nog weken restzwellingen en soms verhardingen die pas na weken of soms maanden verdwijnen.

Soms is de aangezichtsvoorhoofdzenuw uitgeschakeld waarmee u het voorhoofd actief kunt optrekken: meestal is dit tijdelijk maar zeer zelden is dit blijvend: het gevolg hiervan is dat u uw voorhoofd aan de betreffende zijde niet meer actief kunt optrekken, er hier nauwelijks meer rimpels aanwezig zullen zijn, maar dat de wenkbrauw aan die zijde ook wat lager kan gaan staan.
Honderd procent symmetrie is niet te garanderen, soms is het resultaat dermate asymmetrisch dat een nacorrectie nodig kan zijn.

Een voorhoofdlift zal het proces van het uitzakken slechts vertragen. Meestal kunt u er “weer jaren tegen". Uiteindelijk gaat alles weer geleidelijk uitzakken, zodat een nieuwe operatie soms nodig zal zijn. Hoe snel dit weer nodig zal zijn, is moeilijk te voorspellen en sterk individueel afhankelijk. Ook is het goed mogelijk dat u na de voorhoofdslift nog aanvullend een bovenooglidcorrectie nodig heeft.

Tot slot

Deze informatie is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw plastisch chirurg. Een dergelijke beschrijving kan echter nooit volledig zijn voor iedere individuele situatie en u kunt aan het vorenstaande dan ook geen garantie ontlenen betreffende resultaten. Plastische en esthetische chirurgie is geen exacte wetenschap. Complicaties kunnen altijd optreden, ook al besteden wij veel zorg aan de uitvoering van de behandeling.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal de plastisch chirurg deze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.

Wilt u meer informatie over de voorhoofdslift?
Maak dan een afspraak voor een consult: 088 9000 500.


Volgende pagina's









Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.