Specifieke vergoedingsvoorwaarden / kortingen

Op deze pagina vindt u specifieke informatie die betrekking heeft op Bergman Clinics | Uiterlijk en Bey by Bergman Clinics.


Bovenooglidcorrectie en vergoeding basispakket

Onder strikte voorwaarden wordt een bovenooglidcorrectie vergoed vanuit het basispakket. Hiervoor heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Om de behandeling vergoed te krijgen moeten uw klachten voldoen aan landelijk gestelde regels. Uw ooglid moet zodanig over uw oog heen hangen waardoor uw gezichtsveld ernstig wordt gehinderd.

In de praktijk blijkt een minderheid te voldoen aan deze criteria. Om hierover eventuele teleurstellingen te voorkomen, ziet u hieronder het belangrijkste criterium van de zorgverzekeraar uitgelegd.

  • Er moet sprake zijn van tenminste 50% pupildekking door hangende huid van het ooglid (zie voorbeeld hieronder).

Denkt u in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit het basispakket neemt u dan contact op met uw huisarts. Met een verwijsbrief van uw huisarts kan de plastisch chirurg een aanvraag doen bij de verzekeraar. Dit wordt alleen gedaan indien u aan bovenstaande criteria van de verzekeraar voldoet. De plastisch chirurg en de huisarts hebben zelf geen invloed op de criteria van de verzekeraar.  - Algemeen - ooglidcorrectie-vergoeding-vb-2.jpg

Borstvergroting en vergoeding basispakket

Een borstvergroting wordt soms vergoed vanuit het basispakket. De regels hiervoor zijn landelijk vastgesteld. U heeft altijd een verwijzing van de huisarts nodig. Om in aanmerking te komen voor een eventuele vergoeding moet er sprake zijn van onderontwikkeling van de borsten. Het aanwezige klierweefsel moet bijvoorbeeld minder dan 1 centimeter zijn. Door middel van een echo moet dit worden vastgesteld. De huisarts kan u hiervoor doorverwijzen. Indien u aan de regels voldoet kan uw huisarts u doorverwijzen naar Bergman Clinics.

Als uw zorgverzekeraar uw operatie volledig vergoedt, wordt u gemiddeld binnen 4 tot 12 weken na het eerste consult geopereerd. U hoort deze datum zo snel mogelijk van ons.

Borstverkleining en vergoeding basispakket

Een borstverkleining wordt onder voorwaarden vergoed vanuit het basispakket. Hiervoor heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Om de behandeling vergoed te krijgen moeten uw klachten voldoen aan landelijk gestelde regels. U heeft pijn in uw bovenrug, nek en schouders ten gevolge een borstmaat groter dan DD. Bent u kleiner dan 1.60m dan geldt borstmaat D. Ook hebben andere behandelingen niet geholpen tegen uw klachten. Tevens moet uw gewicht minimaal een jaar lang stabiel zijn en uw BMI is lager dan 30.

Denkt u in aanmerking te komen voor vergoeding van een borstverkleining? Neem dan contact op met uw huisarts. Deze kan u verwijzen naar Bergman Clinics. 

Als uw zorgverzekeraar uw operatie volledig vergoedt, wordt u gemiddeld binnen 4 tot 12 weken na het eerste consult geopereerd. U hoort deze datum zo snel mogelijk van ons.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.