Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Het afwijkend uitstrijkje

Behandelingstraject
4

Nazorg afwijkend uitstrijkje

Het weggenomen weefsel wordt vervolgens onder de microscoop onderzocht door de patholoog anatoom. De uitslag duurt 2 weken. In ongeveer 90% van de gevallen wordt het voorstadium volledig verwijderd. Om dit te controleren wordt over een periode van 2 jaar een aantaal maal controle uitstrijkje gemaakt. Als uit het onderzoek van de patholoog blijkt dat de afwijking ernstiger is dan aanvankelijk gedacht, dan wordt de colposcopie herhaald en volgt mogelijk een tweede behandeling. De kans is klein dat zo’n aanvullende behandeling nodig is.

Wanneer contact opnemen

Ontstaat er na een lisexcisie ruim bloedverlies of heeft u koorts, dan is het raadzaam contact met ons op te nemen voor overleg met uw behandelend arts. De kans op ruim bloedverlies is ongeveer vijf procent. 

Uitslag

Het weggenomen weefsel wordt vervolgens onder de microscoop onderzocht door de patholoog anatoom. De uitslag duurt 2 weken. Op basis van de uitslag kan eventueel een aanvullende behandeling worden voorgesteld.  Als u een Lisexcisie ondergaat, blijft u gedurende 1 tot 2 jaar onder controle, afhankeljk van de uitslag van uw uitstrijkje tijdens de controle momenten. 

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Bij welke vestigingen kan ik terecht?


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.