GA TERUG
Voorbereiden op de sterilisatie
website-1920x560px-0004-urineverlies.jpg
imageHomepage
Blaas- en bekkenbodemklachten Blaas- en bekkenbodemklachten
"Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee.""Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee."

Toon submenu

Voorbereiden op de sterilisatie

Wilt u geen kinderen (meer) krijgen of hebt u problemen met tijdelijke anticonceptie? Dan is sterilisatie voor u mogelijk een goede keus. We leggen hier stap voor stap uit wanneer een behandeling zinvol is en hoe deze in zijn werk gaat. U kunt dan weloverwogen kiezen of sterilisatie ook voor u de beste oplossing is.
Voor deskundig advies over anticonceptie die bij u past gaat u eerst langs bij uw huisarts of behandelend gynaecoloog. Die is goed op de hoogte van uw situatie en kan u helpen met uw keuze.

Doorverwijzing van uw huisarts

Met uw huisarts of behandelend gynaecoloog bespreekt u de verschillende mogelijkheden voor anticonceptie, uw situatie en uw wensen. Omdat het bij sterilisatie niet om de behandeling van een ziekte gaat, hebt u alle tijd alternatieven te bespreken. Wat is in uw geval de beste optie? Hoe belastend is de ingreep? Wat kunt u verwachten na de ingreep? Als alles duidelijk is en u gekozen hebt, verwijst de arts u door. Kiest u voor definitieve anticonceptie in de vorm van sterilisatie, dan kunt u daarvoor bij ons terecht.

Eerste consult en intake

Met een doorverwijzing van uw huisarts kunt u bij ons een afspraak maken voor een eerste consult. Wij vragen u dan een vragenlijst in te vullen over uw persoonlijke situatie. Tijdens het consult vragen we u meer informatie over eventuele klachten, aandoeningen en medische ingrepen die u misschien al hebt gehad. We spreken ook met u over uw motivatie om voor definitieve anticonceptie te kiezen. Het kan zijn dat de arts u lichamelijk moet onderzoeken. Dit bespreken we altijd met u. U spreekt ook met een verpleegkundige. Die legt u meer uit over de sterilisatie en zij zal nog eens benadrukken dat de ingreep in principe onomkeerbaar is. U kunt dan ook al uw vragen stellen.

Aanvullend inwendig onderzoek

Staat uw keuze vast, dan bezoekt u onze gynaecoloog voor een inwendige echoscopie. Dit is vooral belangrijk om afwijkingen in de baarmoeder te kunnen zien die de ingreep zouden kunnen bemoeilijken of belemmeren.

Extra afspraak voor de operatie

Sterilisatie via de buik is een kijkoperatie onder narcose en vraagt wat voorbereiding. U vult een extra vragenlijst in en komt nog eens langs in onze kliniek. Tijdens dit preoperatieve consult komt alles aan bod wat met de operatie te maken heeft. U kunt ons al uw vragen stellen en wij controleren nog een keer of de operatie bij u uitgevoerd kan worden. Daarna kunt u een afspraak maken voor de operatie.

Wilt u meedoen aan een onderzoek?

Bergman Clinics is altijd bezig met innovatie en het zoeken naar nog betere zorg. Bergman Clinics | Vrouw zoekt naar een vrouwvriendelijke methode van sterilisatie, zonder narcose en zonder sneetjes. Wilt u meer weten over dit onderzoek of wilt u hieraan meedoen, dan kunt u zich aanmelden bij uw gynaecoloog. Deze geeft u ook graag meer informatie over het onderzoek. Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.