GA TERUG
Operaties tegen urine-incontinentie
bergman-clinics-incontinentie-kwaliteit-uitkomsten-2016.jpg
imageHomepage
imageHomepage
Blaas- en bekkenbodemklachten Blaas- en bekkenbodemklachten
"Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee.""Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee."

Toon submenu

Operaties tegen urine-incontinentie

Stressincontinentie kan effectief behandeld worden met een operatie waarbij de gynaecoloog opereert via een zo klein mogelijke snede. Dit is een eenvoudige operatie met minimale tijd in de kliniek en een korte hersteltijd. De chirurg plaatst hierbij een kunststof bandje onder de urinebuis. Als de druk in uw buik toeneemt bij lachen, hoesten of niezen, wordt de urinebuis tegen dit bandje aangedrukt, zodat de urine er minder gemakkelijk door kan. Er zijn verschillende methoden en type bandjes, die onze gynaecoloog met u bespreekt.
TVT ingreep

Het bandje dat bij operaties tegen stress-incontinentie wordt gebruikt, is één centimeter breed en gemaakt van soepel kunststof en heeft een netvormige structuur. Het lichaam neemt het bandje op natuurlijke wijze op in het omringende weefsel, zodat ongewild urineverlies duurzaam wordt voorkomen. De officiele naam van het bandje is 'midurethrale sling'. De ingreep wordt ook wel vaak TVT (Tension free Vaginal Tape) genoemd.

Operatie met minimale risico’s

Meer dan 90% van de vrouwen met dagelijks urine-incontinentie heeft geen last meer van incontinentie na de ingreep. Ongeveer 80% van de vrouwen verliest zelfs geen enkele druppel urine meer na deze operatie. Naast het uitstekende resultaat dat met het plaatsen van een incontinentiebandje wordt bereikt, brengt de operatie minimale risico’s met zich mee. Dit maakt het al vijfiten jaar de voorkeursbehandeling bij stressincontinentie.

De volgende methodes worden toegepast:

  • Retropubische methode
    Bij de retropubische methode maakt de chirurg een klein sneetje van ongeveer centimeter onder de urinebuis en twee kleine sneetjes van ongeveer 5 millimeter vlak boven het schaambeen. Via deze openingen wordt het kunststof bandje in een U-vorm onder de urinebuis geplaatst.
  • Single Incision Methode®
    Bij de Single Incision Methode® wordt het bandje in het bekken geplaatst en heeft u geen wondjes in de huid. De chirurg maakt via de vagina een sneetje van ongeveer anderhalve centimeter onder de urinebuis en brengt het bandje in de richting van de liezen in. Na de operatie heeft u alleen een klein wondje in de vagina.

Kom ik in aanmerking?

De beste manier om te bepalen voor welke methode of u in aanmerking komt is om te overleggen met uw gynaecoloog of uroloog. Voor veel vrouwen is de ingreep heel geschikt, ook voor vrouwen die al eerder chirurgisch zijn behandeld voor incontinentie.

Informatie op maat via de app

Wilt u behandeld worden tegen urine-incontinentie? Dan stellen onze specialisten samen met u een behandelplan op. U kunt uw behandelplan stap voor stap volgen via onze app. Via de app krijgt u ook informatie over de symptomen en over het herstel na een eventuele operatie.


Volgende pagina's
Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.