GA TERUG
Herstel en resultaat
bergman-clinics-incontinentie-kwaliteit-uitkomsten-2016.jpg
imageHomepage
imageHomepage
Blaas- en bekkenbodemklachten Blaas- en bekkenbodemklachten
"Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee.""Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee."

Toon submenu

Herstel en resultaat

Het herstel van een operatie tegen incontinentie duurt ongeveer twee tot vier weken. Het is belangrijk dat u de tijd neemt voor het herstel. Direct na de operatie kunt u nog niet zo veel. De eerste nacht na de operatie mag u niet alleen thuis zijn. U mag de eerste tijd niet zelf autorijden en u moet het rustig aan doen. Het uitplassen kan na de ingreep tijdelijk wat lastig zijn.
Het is erg belangrijk dat u zich de eerste weken niet te veel inspant en dat u de kans op infectie zo klein mogelijk maakt. Houdt u zich daarom aan deze regels.

De eerste twee weken:

  • mag u geen zware dingen tillen of zwaar werk doen
  • mag u nog niet werken. Daarna mag dat meestal wel, maar dit is erg afhankelijk van uw werk. Overleg dit met uw specialist
  • mag u niet fietsen
  • moet u het traplopen beperken

De eerste twee tot vier weken:

  • mag u niet autorijden
  • mag u niet sporten

De eerste vier weken:

  • kunt u alleen kleine afstanden rustig lopen
  • mag u niet baden of zwemmen; douchen mag wel
  • mag u geen tampons gebruiken om ontsteking te voorkomen

Voeding en ontlasting

Als u thuis bent, mag u gewoon eten en drinken. Wij raden u aan om vezelrijk te eten, zoals volkoren producten en fruit, en per dag minimaal anderhalf tot twee liter te drinken. Dat houdt de stoelgang soepel en geeft de minste problemen. Dat is belangrijk omdat u niet mag persen. In overleg met uw specialist kunt u eventueel laxeermiddelen gebruiken.

Medicatie

Gebruikte u al medicijnen voor de operatie? Blijf deze dan gebruiken, tenzij de arts heeft gezegd dat u ermee moet stoppen. Als pijnstilling kunt u Paracetamol en Ibuprofen gebruiken. Deze zijn zonder recept te verkrijgen bij de drogist.

Seksualiteit

De eerste vier weken na de operatie kunt u gerust intiem zijn met een ander maar mag u nog geen geslachtsgemeenschap hebben. Na die tijd is de wond voldoende genezen. U hoeft dan niet meer bang te zijn dat geslachtsgemeenschap iets beschadigt. Hebt u na vier weken toch problemen met vrijen, bespreek dit dan met uw specialist.

Vloeien

De eerste vier weken na de operatie kunt u nog wat bloeden of bruinige afscheiding hebben. Is het in volume meer dan bij een normale menstruatie, neem dan contact op met Bergman Clinics | Vrouw. Gebruik de eerste vier weken alleen maandverband.

Spoedlijn: 24/7 bereikbaar

Mocht u problemen krijgen na de operatie, dan kunt u ons altijd bereiken. Een van onze specialisten is continu bereikbaar, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Het telefoonnummer dat u kunt bellen is: 088 9000 500.

De Bergman Behandel App

In de Bergman Behandel App staat meer informatie over een goed herstel en staan tips over wat u het beste kunt doen en laten. Ook kunt u via de app contact opnemen met onze nazorg als er iets niet goed gaat. Download de app in de Appstore (iPhone, iPad) of via Google Play (Android).

Het resultaat

Na een standaardoperatie bij incontinentie merkt 98% van de vrouwen een verbetering van hun situatie. Voor 88% is het zelfs een grote verbetering en 99% is tevreden met het resultaat. Bij 2% van de vrouwen blijft na de operatie een zeer geringe incontinentie bestaan. Ongeveer een derde van de vrouwen die ooit is geopereerd aan incontinentie, krijgt later opnieuw incontinentie. Ook dat kan weer behandeld worden als er klachten zijn.


Volgende pagina's
Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.