Menopauze, overgang (overgangsklachten)

Ongeveer 80% van de vrouwen in de overgang heeft enige mate van klachten, 30% ervaart veel belemmeringen in de dagelijkse activiteiten door de klachten.

Naast typische overgangsklachten zoals opvliegers en nachtzweten, kunnen vrouwen ook last hebben van meer atypische klachten zoals bijvoorbeeld gewrichtsklachten, stemmingswisselingen of brain fog.

Er is iets aan overgangsklachten te doen!

(H)Erken uw klachten en kijk wat u eraan kan doen. Vaak helpen leefstijlaanpassingen al; sport en beweeg, eet gezond en zoek uw balans. Ook als u veel hinder ervaart, zijn er tegenwoordig goede, veilige behandelingen.

Dus, maak het bespreekbaar en zoek hulp als u deze nodig heeft! Het kan zinvol zijn om langs uw huisarts te gaan en indien nodig een afspraak te maken bij Bergman Clinics | Vrouw. Want vaak kan er iets gedaan worden om deze klachten te verminderen, zodat u ook in deze fase volop in het leven kuntstaan en actief kunt blijven.


Behandelingstraject:


De menopauze (overgang)

De menopauze, ofwel het moment waarop de laatste menstruatie plaatsvindt, ligt meestal rond het 51ste levensjaar. De periode voor en na de menopauze noemen we de perimenopauze; in de volksmond spreekt met van de overgang. Dit is de periode waarin het lichaam een nieuwe balans moet vinden. Tijdens deze overgangsperiode, ook wel climacterium genoemd, houden de eierstokken geleidelijk op oestrogenen te produceren. De duur van deze overgangsperiode is voor iedere vrouw verschillend en is niet vooraf vast te stellen.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.