Vrouw

Informatie Coronavirus

Vanaf begin mei breiden wij onze zorg weer stap voor stap uit. We doen dit volgens de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de richtlijnen van het RIVM. Veel afspraken zijn nog telefonisch. Hiermee waarborgen we de 1.5 meter afstand in de kliniek. In onze klinieken zijn maatregelen getroffen om u veilig te verwelkomen.

Blaas- en bekkenbodemklachten

"Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee."

Resultaat & nazorg bij verzakking

Tekst a|A     Contrast +|--

Door de operatie is de verzakking verholpen. U moet nog wel herstellen van de operatie, maar daarna heeft u veel minder ongemak en pijn. De hersteltijd na een verzakkingsoperatie varieert van ongeveer 6 weken tot 3 maanden, afhankelijk van het type behandeling. U speelt zelf een belangrijke rol in uw herstel.
De Bergman Clinics App helpt u ook tijdens het herstel van een verzakkingsoperatie. U krijgt berichten op maat en op het moment dat het voor u relevant is. Ook kunt u alle leefregels nakijken en indien nodig direct contact met ons opnemen. Download de app in de Appstore (iPhone, iPad) of via Google Play (Android).

De eerste weken na uw operatie

De eerste weken na de operatie moet u zich aan een paar leefregels houden. De eerste nacht na de operatie mag u niet alleen thuis zijn, en u kunt de eerste weken niet autorijden. Houdt daar rekening mee.

 • De eerste week mag u alleen in en rondom het huis rustig lopen
 • Loop zo min mogelijk trappen op en af
 • Bij ontlasting mag u niet persen
 • De eerste 4 weken mag u niet fietsen

De eerste 6 weken na de operatie moet u het echt rustig aan doen:

 • U mag niet sporten. Probeer ook het traplopen te beperken
 • U mag geen zware dingen tillen. Vermijd dit ook in de toekomst
 • U mag niet baden of zwemmen. Douchen mag wel
 • U mag geen tampons gebruiken
 • U mag u geen geslachtsgemeenschap hebben

Doordat u niet mag sporten en minder zult bewegen, zal uw conditie en spierkracht achteruit gaan. Hierdoor bent u de eerste zes weken sneller moe. Ook kunt u in deze periode nog wat bloeden of bruinige afscheiding hebben. Dit hoeft niet continu te zijn. Is het bloedverlies meer dan bij een normale menstruatie, neem dan contact op met Bergman Clinics| Vrouw. Het telefoonnummer staat in uw behandelinformatie en in de app.

Ontlasting en pijnstilling

U krijgt van ons een recept mee voor Metamucil of Movicolon. Dat is medicatie om uw ontlasting soepel te houden, want u mag na de operatie niet persen. Begin met deze medicatie op de eerste dag na de operatie. Heeft u na 3 dagen nog geen ontlasting gehad, neem dan contact op met Bergman Clinics | Vrouw. Het telefoonnummer staat in uw behandelinformatie en in de app. Als pijnstilling kunt u Paracetamol en Ibuprofen gebruiken. Deze zijn zonder recept te krijgen bij de drogist.

Regelmatige controle

Binnen een week na de operatie bespreekt u uw herstel met een verpleegkundig specialist. Gaat alles goed, dan komt u na 4 à 6 weken langs voor controle bij de verpleegkundig specialist of de gynaecoloog. Zij controleren dan of alles netjes is genezen.

Complicaties

Bij Bergman Clinics werken we met de beste, zeer ervaren artsen en hoogwaardige apparatuur. Ook besteden we veel aandacht aan de voorbereiding en controles. Daardoor zijn complicaties bij ons uiterst zeldzaam. Treedt er toch een complicatie op, dan is deze goed te behandelen. U kunt zelf de risico's beperken door alle instructies en controleafspraken na te komen. Gaat het herstel na de behandeling niet volgens verwachting, neem dan direct contact met ons op.

Complicaties na een standaardverzakkingsoperatie

Bij elke operatie zijn complicaties mogelijk zoals trombose of een infectie (>1%). Specifieke complicaties na verzakkingsoperaties zijn er ook. In het overzicht van alle behandelmethodes kunt u ze vergelijken.

24/7 bereikbaar

Heeft u vragen of problemen of maakt u zich zorgen? Via onze 24-uurs telefonische bereikbaarheidsdienst kunt u direct contact opnemen met een gynaecoloog. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Het telefoonnummer is 088 9000 500 en vindt u ook in de informatiemap die u voor uw behandeling krijgt en in de Bergman Behandel App.

Luister naar uw lichaam

Neem voldoende tijd voor het herstel en luister goed naar uw lichaam. Probeer gerust na vier weken weer te gaan fietsen, maar forceer niets. Houdt u aan de voorschriften, dan herstelt u het snelst. Hoe snel u geen klachten meer heeft na de behandeling, is erg afhankelijk van het type operatie en uw persoonlijke situatie.

Het resultaat

De resultaten die u kunt verwachten na de operaties:

 • Het gevoel van een bal tussen uw benen verdwijnt
 • Mogelijk verdwijnt de rug- of buikpijn
 • U kunt beter uitplassen
 • Had u door de verzakking last van urineverlies, dan neemt dat waarschijnlijk af
 • Ontlastingsincontinentie verdwijnt soms


Helemaal klachtenvrij?

Vrouwen geven aan na een verzakkingsoperatie ongeveer 70% minder fysieke en sociale beperkingen te ervaren dan voor de operatie. Vaak gaan de klachten niet helemaal over. Verzakkingsklachten zoals een overactieve blaas, incontinentie, plasproblemen, pijn en obstipatie, nemen met bijna 80% af.

Ontlastingsklachten nemen met meer dan 50% af. Ongeveer 6 weken na de operatie heeft 8% van de vrouwen wel last van ongewenst urineverlies en bij 2% van de vrouwen blijft zeer geringe incontinentie bestaan. In het overzicht: Vergelijking behandelmethodes bij verzakking , kunt u deze resultaten vergelijken met andere behandelopties.
Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Het is momenteel erg druk bij ons Contact & Service Center. Daardoor kan het iets langer duren voordat u telefonisch te woord wordt gestaan. Alvast dank voor uw begrip.

Vanaf begin mei hebben wij onze zorg stapsgewijs uitgebreid. U bent nu weer welkom voor alle verzekerde en onverzekerde zorg die wij voor het uitbreken van het coronavirus ook boden. De wachttijden kunnen iets langer zijn dan u van ons gewend bent. Wij doen alles om u zo snel mogelijk te helpen. We willen uw bezoek aan onze focuskliniek veilig laten verlopen en hebben hiervoor de benodigde maatregelen getroffen. 

 • Om de 1.5 meter afstand in de klinieken te waarborgen, zijn veel consulten nog telefonisch. U wordt gebeld wanneer uw afspraak in de kliniek is, anders is deze telefonisch.
 • Wanneer uw afspraak voor een behandeling /operatie eerder is afgezegd i.v.m. corona, bellen wij u zo snel mogelijk voor een nieuwe afspraak. Toch vragen wij u nog even geduld te hebben. Wij volgen bij het herplannen de richtlijnen van het RIVM en urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

 

 Kijk hier voor meer informatie.