Cubitaal tunnel syndroom

Behandelingstraject
5

Resultaat en nazorg

Herstel

Een operatie heeft bij 80% tot 90% van de cliënten een goed resultaat. De beste resultaten worden behaald bij cliënten die relatief milde klachten hadden voor de ingreep. Bij cliënten  die van te voren langdurige of ernstige klachten hadden bestaat de kans dat na de operatie klachten aanwezig blijven omdat de zenuw(functie) zelf door de beklemming beschadigd is geraakt en dit niet meer omkeerbaar is. Vooral de spierfunctie heeft lang de tijd nodig om te herstellen, dit kan soms 2 jaar duren.

Nabehandeling

De exacte nabehandeling hangt af van de gebruikte techniek. Om te zorgen dat de zenuw niet vastgroeit in littekenweefsel (wat opnieuw voor prikkeling van de zenuw kan zorgen) moet je al binnen enkele dagen bewegen met de elleboog. Dit zal in de eerste weken begeleid worden door de handtherapeut. Met name als de zenuw onder spierweefsel is verplaatst, is er wat meer bescherming nodig en wordt er een afneembare spalk gemaakt die je maximaal 3 weken draagt, maar af mag doen om te oefenen. Kracht zetten mag je in dat geval pas na 6 tot 8 weken.

Complicaties

Algemene complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn nabloedingen, infecties, dystrofie en narcoseproblemen (als je voor een behandeling onder narcose heeft gekozen).
Specifieke complicaties die na een operatie voor het cubitale tunnel syndroom kunnen voorkomen zijn: een doof gevoel rond het litteken, pijnlijke neuromen (gevoelige zenuwuiteinden in het operatiegebied), pijn in de elleboog, pijnlijk subluxeren (verplaatsen) van de zenuw bij buigen en strekken van de elleboog en letsel van de zenuw takjes naar één van de polsbuigers. Na een langer bestaande zenuwbeklemming kan het zijn dat je klachten niet (helemaal) verholpen zijn omdat de operatie gewoon onvoldoende effect heeft en de zenuw niet meer herstelt.

Na de operatie krijg je een brief mee met de telefoonnummers die je kunt bellen in geval van problemen binnen en buiten kantooruren.

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!