Knieband beschadiging

De kniebanden zitten tussen uw bovenbeen en onderbeen. Door de kniebanden kunt u de knie stabel blijven buigen, draaien en strekken. Een ongeluk kan het gevolg zijn van een scheur in de kruisband. Er is dan sprake van een kapotte voorste kruisband.

Knie

Symptomen knieband beschadiging 

Een gescheurde knieband kan het gevolg zijn van een ongeval, maar ook tijdens het sporten kan uw knieband scheuren. U herkent een gescheurde kruisband aan het volgende:

  • Een 'knappend' gevoel in de knie.
  • Het is niet meer mogelijk om uw knie te buigen.
  • Lopen gaat zeer moeizaam.
  • Uw knie is gezwollen.
  • Uw knie is instabiel. 

Knieband beschadiging behandeling

In veel gevallen wordt eerst geprobeerd om de knieklachten weg te nemen met fysiotherapie. Wanneer de klachten blijven bestaan, dan kan een knieoperatie uitkomst bieden. 
Bekijkt u hier de behandeling aan de voorste kruisband bij Bergman Clinics.
Op deze pagina vindt u meer informatie over de behandeling aan de achterste kruisband. 

Afspraak maken bij Bergman Clinics

Door onze superspecialisatie in specifieke medische behandelingen, zoals knieoperaties, kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit zorg aanbieden en blijven onze toegangstijden kort. ⁠Met een verwijzing van uw huisarts kunt u direct een afspraak maken bij Bergman Clinics.


Bekijk onze behandelingen per zorgprogramma

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.