GA TERUG
Revisie knieprothese
bergman-clinics-knieporthese-kwaliteit-uitkomsten-2016.jpg
imageHomepage
imageHomepage
Evelien van Heusden - 57, gewrichtskapsel 'frozen shoulder' Evelien van Heusden - 57, gewrichtskapsel 'frozen shoulder'
"Ik had m'n schouder toen meteen laten opereren, ik heb echt m'n leven weer terug!""Ik had m'n schouder toen meteen laten opereren, ik heb echt m'n leven weer terug!"

Toon submenu

Revisie knieprothese

Een revisie van een knieprothese houdt in dat (een deel van) uw knieprothese moet worden vervangen door een (een deel van een) nieuwe knieprothese.

Als uw huidige prothese heeft losgelaten, wordt eerst gecontroleerd of deze loslating het gevolg is van een infectie. Als dat het geval is dient de infectie eerst te worden behandeld en vervolgens wordt de knieprothese vervangen. Meestal is er een tussenliggende periode waarin u tijdelijk geen knieprothese heeft. Bij loslating zonder infectie wordt getracht alleen het losliggende deel van de knieprothese te vervangen door een nieuw onderdeel.

Alvorens de orthopeed van Bergman Clinics | Bewegen onderzoekt of een revisie van uw knieprothese noodzakelijk is, heeft u vaak last van een van onderstaande klachten:

  • Een voorheen goed functionerende knieprothese gaat pijnklachten geven. Dit kan ten gevolge van loslating zijn.
  • Een instabiel gevoel. Dit kan ten gevolge van een versleten meniscusblok zijn.
  • De beweeglijkheid van de knie is afgenomen ten gevolge van de pijn en eventuele zwelling.
  • Het kan ook zijn dat bij een röntgenfoto een loslating of slijtage is gevonden van uw knieprothese.

Wij maken gebruik van de modernste technieken waardoor er zo min mogelijk weefselschade is en het herstel na een revisie knieprothese spoedig verloopt.

Verwachtingen

Na een revisie van de knieprothese verwacht u een pijnloze, stabiele knie en een recht been waarmee u weer kunt functioneren. Door de revisie van de knieprothese neemt de beweeglijkheid van de knie echter meestal wat af vergeleken met de situatie na de (eerste) knieprothese.

Realiseert u zich goed dat bij deze ingreep een kans bestaat op een complicatie, de kans hierop is iets groter dan bij de eerste knieprothese. Daarnaast is het revalidatietraject lang. Het besluit tot het doen van een revisie van een totale knieprothese moet goed overdacht zijn. Toch zijn de meeste patiënten erg tevreden na de revisie.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.