MPFL Plastiek

Behandelingstraject
4

Behandeling MPFL plastiek

In de eerste instantie is de behandeling niet-operatief. Als er vaker luxaties (uit de kom schieten) optreden, zal uw orthopedisch chirurg een operatie adviseren. Daarbij zal het bandje, het mediale patellofemorale ligament (MPFL), worden gereconstrueerd.

Operatie MPFL

Voorafgaand aan de operatie bezoekt zal de anesthesioloog bepalen of u de MPFL operatie kunt ondergaan en geeft u uitleg over de verschillende vormen van verdoving en pijnbestrijding, zowel tijdens als na de ingreep van een MPFL Plastiek. Zorg dat u van te voren loopkrukken heeft geregeld, bijvoorbeeld via de thuiszorgwinkel. 

Tijdens de operatie wordt met behulp van de gracilispees (een hamstringpees) uit hetzelfde been wordt het mediale patellofemorale ligament (MPFL) gereconstrueerd en gefixeerd met biodegradeerbare schroeven (deze worden op den duur door het lichaam afgebroken en hoeven niet te worden verwijderd).
De wonden worden gehecht en er wordt een drukverband aangelegd.

Wij maken gebruik van de modernste technieken waardoor er zo min mogelijk weefselschade is en het herstel na een MPFL Plastiek spoedig verloopt.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.