Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

MPFL Plastiek

Behandelingstraject
4

Behandeling MPFL plastiek

In de eerste instantie is de behandeling niet-operatief. Als er vaker luxaties (uit de kom schieten) optreden, zal uw orthopedisch chirurg een operatie adviseren. Daarbij zal het bandje, het mediale patellofemorale ligament (MPFL), worden gereconstrueerd.

Operatie MPFL

Voorafgaand aan de operatie bezoekt zal de anesthesioloog bepalen of u de MPFL operatie kunt ondergaan en geeft u uitleg over de verschillende vormen van verdoving en pijnbestrijding, zowel tijdens als na de ingreep van een MPFL Plastiek. Zorg dat u van te voren loopkrukken heeft geregeld, bijvoorbeeld via de thuiszorgwinkel. 

Tijdens de operatie wordt met behulp van de gracilispees (een hamstringpees) uit hetzelfde been wordt het mediale patellofemorale ligament (MPFL) gereconstrueerd en gefixeerd met biodegradeerbare schroeven (deze worden op den duur door het lichaam afgebroken en hoeven niet te worden verwijderd).
De wonden worden gehecht en er wordt een drukverband aangelegd.

Wij maken gebruik van de modernste technieken waardoor er zo min mogelijk weefselschade is en het herstel na een MPFL Plastiek spoedig verloopt.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.