Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

MPFL Plastiek

Behandelingstraject
5

Resultaat & nazorg MPFL Plastiek

De herstelperiode na een MPFL Plastiek neemt enkele maanden in beslag. Vaak mag u een dag na de operatie naar huis. Het herstel vindt plaats onder begeleiding van de fysiotherapeut. Deze zal ook het hervatten van sporten coördineren. Het oefentraject zorgt ervoor dat de functie van de knie en de belastbaarheid van de knie goed kan herstellen.

Vanaf de eerste dag loopt u met twee krukken. Hierbij mag u het been belasten. Vanaf de tweede week wordt het been meer belast. De fysiotherapeut bespreekt met u hoe en wanneer het lopen met krukken kan worden afgebouwd.

De knie zal de eerste tijd dik en gevoelig zijn. Vooral de eerste dagen zorgt de pijn en zwelling voor ongemak. Ook door belasten/oefenen kan de zwelling toenemen, ook kunt u ijspacks gebruiken. Autorijden is toegestaan op het moment dat u geen krukken meer nodig heeft en u een normaal looppatroon heeft.

Complicaties

Bij elke operatie is er een kans op complicaties, dus ook bij MPFL Plastiek, al is de kans op een complicatie bij deze ingreep gering.
Overleg bij onderstaande complicaties met uw orthopedisch chirurg voor eventuele behandeling:

  • Nabloeding van de wondjes of in de knie;
  • De wondjes blijven soms lang gevoelig; of de huid rond de wondjes voelt doof aan;
  • Er kan een trombosebeen of longembolie ontstaan. Ter preventie hiervan krijgt u bloedverdunners voorgeschreven;
  • Infectie van het kniegewricht;
  • Schade door de operatie aan structuren rond de knie, zoals zenuwen of bloedvaten. Dit is zeer zeldzaam.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Ons Contact & Service Center is vandaag, 2 september 2021, éénmalig gesloten om 16:00 uur. Op vrijdag 3 september vanaf 08:00 uur zit het team weer voor u klaar.

Uiteraard blijven wij bereikbaar indien u bijvoorbeeld complicaties heeft na een recente behandeling bij Bergman Clinics.