Bewegen

Informatie Coronavirus

Vanaf begin mei breiden wij onze zorg weer stap voor stap uit. We doen dit volgens de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de richtlijnen van het RIVM. Veel afspraken zijn nog telefonisch. Hiermee waarborgen we de 1.5 meter afstand in de kliniek. In onze klinieken zijn maatregelen getroffen om u veilig te verwelkomen.

Michiel Spijker -39, rughernia

"De pijn in mijn been bleek veroorzaakt door een hernia en ik kon binnen een week terecht!"

Resultaat & nazorg

Tekst a|A     Contrast +|--

Ook over het verloop na de operatie aan de rughernia wordt u uitgebreid geinformeerd door de neurochirurg. Na de operatie is de pijn in het been vaak snel verminderd, al kan deze meestal tijdelijk terugkeren. De beenzenuw kan zich na de ontknelling soms tijdelijk raar gedragen.

Bij Bergman Clinics wordt u na de operatie door de fysiotherapeut weer op de been geholpen en krijgt u alle informatie die u nodig heeft om thuis verder te herstellen. Na thuiskomst kunt u contact opnemen met een fysiotherapeut om, indien daar behoefte aan is, onder begeleiding dynamisch te gaan bewegen. Dat wil zeggen: wandelen, fietsen en na twee weken zwemmen als de wond genezen is. Indien het thuis naar wens gaat dan is dit traject niet verplicht. Uit onderzoeksgegevens blijkt 80% tot 90% van de mensen die een herniaoperatie hebben ondergaan tevreden te zijn met het resultaat. Heel soms blijft de beenpijn bestaan en helpt de operatie niet omdat de zenuw al teveel beschadigd is door de hernia.

Risico's en complicaties rughernia

Zoals bij elke operatie zijn er ook bij de herniaoperatie risico's. De kans dat deze zich voordoen is echter gering. Complicaties die kunnen voorkomen zijn:

  • Infectie van de wond of van de tussenwervelruimte komt een enkele keer voor

  • Toename van de uitvalsverschijnselen (verlamming, gevoelsverlies), meestal ten gevolge van het moeten manipuleren aan een zenuwwortel die lang in de knel heeft gezeten

  • Nabloeding in het operatiegebied

  • Lekkage van vocht uit het wervelkanaal (liquorlekkage)

Met een recidief hernia wordt het opnieuw ontstaan van een hernia op dezelfde plaats bedoeld. Dit kan dan opnieuw beenpijn geven. Een echt recidief, het opnieuw optreden van een hernia op dezelfde plaats, treedt bij ongeveer 5% van de geopereerde patiënten op en ontstaat doordat het technisch gezien niet mogelijk is om al het tussenwervelschijfmateriaal te verwijderen. Een nieuwe herniaoperatie is moeilijker, al is het wel mogelijk.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.