GA TERUG
Revalidatie en complicaties
bergman-clinics-lage-rug-hernia-kwaliteit-uitkomsten-2016.jpg
imageHomepage
imageHomepage
Michiel Spijker -39,
rughernia
Michiel Spijker -39, rughernia
"De pijn in mijn been bleek veroorzaakt door een hernia en ik kon binnen een week terecht!""De pijn in mijn been bleek veroorzaakt door een hernia en ik kon binnen een week terecht!"

Toon submenu

Revalidatie en complicaties

Ook over het verloop na de operatie aan de rughernia wordt u uitgebreid geinformeerd door de neurochirurg. Na de operatie is de pijn in het been vaak snel verminderd, al kan deze meestal tijdelijk terugkeren. De beenzenuw kan zich na de ontknelling soms tijdelijk raar gedragen.

Bij Bergman Clinics wordt u na de operatie door de fysiotherapeut weer op de been geholpen en krijgt u alle informatie die u nodig heeft om thuis verder te herstellen. Na thuiskomst kunt u contact opnemen met een fysiotherapeut om, indien daar behoefte aan is, onder begeleiding dynamisch te gaan bewegen. Dat wil zeggen: wandelen, fietsen en na twee weken zwemmen als de wond genezen is. Indien het thuis naar wens gaat dan is dit traject niet verplicht. Uit onderzoeksgegevens blijkt 80% tot 90% van de mensen die een herniaoperatie hebben ondergaan tevreden te zijn met het resultaat. Heel soms blijft de beenpijn bestaan en helpt de operatie niet omdat de zenuw al teveel beschadigd is door de hernia.

Risico's en complicaties rughernia

Zoals bij elke operatie zijn er ook bij de herniaoperatie risico's. De kans dat deze zich voordoen is echter gering. Complicaties die kunnen voorkomen zijn:

  • Infectie van de wond of van de tussenwervelruimte komt een enkele keer voor

  • Toename van de uitvalsverschijnselen (verlamming, gevoelsverlies), meestal ten gevolge van het moeten manipuleren aan een zenuwwortel die lang in de knel heeft gezeten

  • Nabloeding in het operatiegebied

  • Lekkage van vocht uit het wervelkanaal (liquorlekkage)

Met een recidief hernia wordt het opnieuw ontstaan van een hernia op dezelfde plaats bedoeld. Dit kan dan opnieuw beenpijn geven. Een echt recidief, het opnieuw optreden van een hernia op dezelfde plaats, treedt bij ongeveer 5% van de geopereerde patiënten op en ontstaat doordat het technisch gezien niet mogelijk is om al het tussenwervelschijfmateriaal te verwijderen. Een nieuwe herniaoperatie is moeilijker, al is het wel mogelijk.

Heeft u nog vragen over de behandeling van een rughernia? Dan kunt u ons gerust bellen op telefoonnummer: 088 9000 500.


Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.