Rughernia

Behandelingstraject
4

De behandeling bij een rughernia

Als blijkt dat uw rughernia niet vanzelf overgaat en moet worden behandeld door middel van een operatie, zal uw neurochirurg u uitgebreid informeren over de procedure. Op deze pagina leest u meer over de twee meest gebruikte operatietechnieken.

Herniaoperatie

De herniaoperatie wordt bij Bergman Clinics onder algehele narcose uitgevoerd. Er bestaan verschillende operatietechnieken waarvan hieronder de meest gebruikelijke methoden staan beschreven:

  • De klassieke "open” operatie: via een incisie in het midden van de rug. Hierbij worden de rugspieren met een spreider opzij gehouden. 

  • De Micro Tube Discectomiemethode (MTD): via een snede van ongeveer twee cm in de rug wordt een dunne naald ingebracht.

Minimale belasting met de mircotube techniek

Bij de Micro Tube Discectomiemethode (MTD) wordt de herniaoperatie met behulp van een microscoop (of loepbril met hoofdlamp) uitgevoerd. Via een snede van ongeveer twee centimeter wordt een dunne naald ingebracht. Over deze naald worden steeds dikkere buisjes geschoven, zodat de juiste opening ontstaat waardoor geopereerd kan worden (afbeelding10.)

De herniaoperatie wordt uitgevoerd terwijl de neurochirurg door een operatiemicroscoop of loepbril kijkt, waarmee de neurochirurg zeer nauwkeurig te werk kan gaan. 

De voordelen van de Micro Tube techniek ten opzichte van de andere operatietechnieken:

  •  Minder weefselschade
  •  Opnameduur van slechts een dag en een nacht
  •  Sneller herstel

Niet iedere hernia is geschikt om op deze wijze te opereren, de neurochirurg zal u hier verder over informeren. 

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.