GA TERUG
Behandeling en operatie Frozen Shoulder
bz-rijswijk(1).jpg
imageHomepage
Nieuw! Kliniek voor Orthopedie regio Den Haag Nieuw! Kliniek voor Orthopedie regio Den Haag
OK-centrum in RijswijkOK-centrum in RijswijkMeer weten
imageHomepage
Je hebt maar één linkerschouder Je hebt maar één linkerschouder
Kies je voor een ziekenhuis of
een focuskliniek?
Kies je voor een ziekenhuis of een focuskliniek?Meer weten
imageHomepage
Evelien van Heusden - 57, gewrichtskapsel 'frozen shoulder' Evelien van Heusden - 57, gewrichtskapsel 'frozen shoulder'
"Ik had m'n schouder toen meteen laten opereren, ik heb echt m'n leven weer terug!""Ik had m'n schouder toen meteen laten opereren, ik heb echt m'n leven weer terug!"

Toon submenu

Behandeling en operatie Frozen Shoulder

Een frozen shoulder gaat vanzelf over binnen twee tot vijf jaar. Fysiotherapie kan het herstel van een frozen shoulder bespoedigen door het mobiliseren van het schouderkapsel in de richting waarin het verkort is (het onderste of voorste kapsel). Daarnaast moet het schouderkapsel (frozen shoulder) via natuurlijke weg herstellen van litteken kapsel naar normaal elastisch schouderkapsel. Het is belangrijk om verdere irritatie van het schouderkapsel en de slijmbeurs te voorkomen door pijnlijke bewegingen te vermijden en ruim binnen de grenzen van beweging te blijven. U mag de arm niet maximaal naar voren optillen, omdat u daarmee de slijmbeurs irriteert.

De orthopedisch chirurg en fysiotherapeut bepalen, in overleg met u, de behandeling van de frozen shoulder. Van de orthopedisch chirurg kunt u een injectie in de schouder krijgen met een verdovend middel (Marcaine 0.5%) en een ontstekingsremmer (Kenacort-A40). Er wordt in het schoudergewricht en indien nodig ook in de slijmbeurs gespoten om het schouderkapsel en de slijmbeurs te verdoven en de irritatie van de frozen shoulder te verminderen.

De fysiotherapeut zal het verkorte schouderkapsel weer voorzichtig mobiliseren. De injectie draagt hieraan bij, doordat het de pijn en irritatie vermindert. Het oprekken door de fysiotherapeut heeft zo meer effect, omdat de opgerekte kapsellengte ook behouden wordt. Daarnaast mag u de bewegingen niet forceren en geen actieve oefeningen met de arm doen. Om dit te voorkomen kunt u gebruik maken van een bandje die de schouderfunctie limiteert, waardoor u dus geen verkeerde bewegingen kunt maken en uw frozen shoulder sneller herstelt.

De zogenaamde “list limiter” ontwikkeld binnen Bergman Clinics door dokter Van Der List, kunt u bij de gipskamer bestellen.

Wilt u meer weten over de list limiter, raadpleeg dan de website: http://www.list-limiter.nl/List-Limiter/Introductie.html
De schouderoperatie frozen shoulder

Indien het kapsel ondanks de behandeling nog beperkt blijft, bestaat de mogelijkheid om het kapsel met een operatie los te maken. Met een kijkoperatie wordt het kapsel aan de voorkant tot en met de onderkant losgeknipt, zodat er meer bewegingsruimte is. Dit is alleen mogelijk wanneer de frozen shoulder niet meer pijnlijk is en de actieve ontstekingsfase voorbij is. Wanneer het kapsel nog wel ontstoken is heeft de operatie geen effect, omdat het kapsel na de operatie direct weer verkort door de ontsteking.
Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.