Bewegen

Informatie Coronavirus

Vanaf begin mei breiden wij onze zorg weer stap voor stap uit. We doen dit volgens de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de richtlijnen van het RIVM. Veel afspraken zijn nog telefonisch. Hiermee waarborgen we de 1.5 meter afstand in de kliniek. In onze klinieken zijn maatregelen getroffen om u veilig te verwelkomen.

Resultaat & nazorg

Tekst a|A     Contrast +|--

Nadat u een schouderprothese hebt gekregen, zal het enige tijd duren voordat u weer vrij kunt bewegen en u dagelijks leven weer volledig kunt oppakken. Binnen Bergman Clinics | Bewegen begeleiden we u in het gehele  herstel- en revalidatietraject.

U moet er wel rekening mee houden dat u de eerste zes weken na de operatie nog niet vrij kunt bewegen met uw arm. U mag de arm bijvoorbeeld niet zelf optillen, maar ook geen pendel- of koffiemaalbewegingen maken. Voor dat u geopereerd wordt is het belangrijk om alvast veilig vervoer naar huis te organiseren, want ook zelf naar huis rijden mag u niet na de ingreep.
Complicaties bij de schouderoperatie

Indien de orthopedisch chirurg heeft besloten uw klachten te verhelpen middels een schoudervervangende operatie, wordt u uitgebreid geinformeerd over de risico's. Specifiek bij een schouderoperatie bestaat bijvoorbeeld de kans dat het kapsel verstijfd. Na de ingreep zal het schouderkapsel dan weer moeten worden opgerekt door de fysiotherapeut. De gewricht vervangende operatie is gericht op vermindering van de pijn. De beweeglijkheid van de schouder wordt niet altijd verbeterd, hoewel de arm na de operatie veelal wel tot schouderhoogte opgetild kan worden.

Revisie schouderprothese

Een revisie van een schouderprothese houdt in dat (een deel van) uw schouderprothese moet worden vervangen. Bij het verwijderen van de oude schouderprothese gaat altijd wat gezond bot verloren, daarom kan meestal niet eenzelfde schouderprothese worden geplaatst. Lees meer over de revisie van een schouderprothese bij Bergman Clinics.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.