Hallux valgus operatie: een scheefstaande grote teen

Behandelingstraject
5

Revalidatie en complicaties hallux valgus

U moet er rekening mee houden dat u na de voetoperatie een tijd rustig aan moet doen en niet direct alles kan wat u daarvoor ook deed. Hoe uw revalidatietraject precies verloopt is mede afhankelijk van welke operatietechniek de orthopedisch chirurg bij u heeft toegepast. Indien de orthopedisch chirurg een Chevron- of Scarfosteomie heeft toegepast, zult u na de ingreep acht weken lang met een loophulpmiddel moeten lopen: een achterloopschoon. 

Door het dragen van deze achterloopschoen wordt de voorvoet minimaal belast. Is uw voet gecorrigeerd middels de MTPI - of TMTI arthrodese operatie, dan krijgt u enkele uren na de operatie onderbeengips.  Pas na twee weken ontvangt u een gipsschoen waarmee u de voet mag belasten.

 - Bewegingszorg - halux-valgus.jpg

Welke operatietechniek ook bij u is toegepast, na de voetingreep ontvangt u een injectie met een pijnstiller in uw enkel. Ook zal uw geopereerde voet worden gekoeld om de zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarbij krijgt een recept voor krachtige pijnstillers, waarmee de ervaring heeft uitgewezen dat de pijn na de operatie vaak erg meevalt.

Tijdens de operatie gaat uw orthopedisch chirurg uiterst steriel te werk, maar risico op infectie bestaat altijd tijdens de voetoperatie. Vooraf aan de voetoperatie zal uw orthopedisch chirurg u uitgebreid informeren over welke mogelijke complicaties kunnen optreden bij een hallux valgus operatie.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.