Hamerteen

Behandelingstraject
5

Resultaat & nazorg hamerteen

Na een minimaal invasieve hamer- of klauwteencorrectie dient u er rekening mee te houden dat de voet gedurende twee weken in het verband zit. De teen wordt door het ondersteunende verband in de juiste stand gehouden. Als deze twee weken voorbij zijn, moet de teen nog zes weken in de juiste stand worden getapet.

Na een open hamer- of klauwteencorrectie wordt de gehele voet verbonden en dit moet tien dagen blijven zitten. Ook dit verband zorgt ervoor dat de teen in de juiste stand blijft staan. Tijdens deze tien dagen moet u erop rekenen dat u veel moet uitrusten. U mag lopen, maar vanwege de zwelling is het beter om de voet omhoog te laten rusten, bijvoorbeeld op een kussen op een stoel. Het pinnetje wordt na vijf weken bij Bergman Clinics verwijderd.

Uw orthopedisch chirurg zal u vooraf aan de ingreep uitgebreid informeren over de mogelijke risico’s en complicaties die kunnen optreden bij een voetoperatie. De kans op infectie bestaat er eigenlijk altijd, al wordt er uiterst steriel gewerkt tijdens de voetoperatie.Vooraf wordt u uitgebreid geïnformeerd over de mogelijke bijwerkingen en wat u zelf kunt doen om deze te voorkomen.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.