GA TERUG
Acne
derma.jpg
imageHomepage
Erik Verzijl -51,
huidkanker
Erik Verzijl -51, huidkanker
"Ik ontdekte het plekje tijdens het scheren en wilde snel weten waar ik aan toe was""Ik ontdekte het plekje tijdens het scheren en wilde snel weten waar ik aan toe was"

Toon submenu

Acne

Acne is een van de meest algemeen voorkomende aandoeningen bij de mens. Het is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Echt iedereen kan last van acne krijgen en deze huidaandoening komt erg vaak voor. Meestal ontstaat acne in de pubertijd, door verandering in de hormoonhuishouding. Opvallend is dat het in de pubertijd vaker voorkomt bij jongens dan bij meisjes. Juist na de pubertijd hebben vrouwen vaker last van acne.

Er zijn verschillende vormen van Acne

  • Acne vulgaris: Met acne wordt over het algemeen acne vulgaris bedoeld, de medische term voor jeugdpuistjes. Acne wordt in dit geval veroorzaakt door een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels).
  • Chronische acne : Een andere voorkomende vorm is Hidradenitis suppurativa (acne inversa). Deze vorm kent chronische en steeds terugkomende ontstekingen van de huid in de lichaamsplooien, vooral in de oksels en de liezen.
  • Acne conglobata : Acne conglobata is een ernstige vorm, die voornamelijk voorkomt bij mannen voorkomt en vaak lang na het twintigste jaar blijft bestaan. Kenmerkend zijn de dubbelcomedonen, grote onderhuidse knobbels en abcessen (met pus gevulde holtes), die uiteindelijk genezen met achterlating van ontsierende littekens.

Er zijn verschillende behandelingen voor acne. Dit is afhankelijk van de mate en verschijnselen. De specialisten van Bergman Clinics | Huid & Vaten  geven advies over de juiste behandeling en ondersteunen bij dit traject.

De behandelingen kunnen o.a. bestaan uit:

Meer weten over het onderzoek en behandeling van acne bij Bergman Clinics? U kunt gerust even bellen op 088 9000 500. Onze medewerkers beantwoorden uw vragen graag. Tevens is het mogelijk om direct een afspraak in te plannen.


Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

24f-1000px(9).jpg

Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.