Assisteer mij
Assisteer mij

Huid & Vaten

Ook in deze tijden kunt u snel terecht in onze focusklinieken.

Door onze superspecialisatie kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit zorg aanbieden en blijven de toegangstijden kort.

Behandelmethoden van spataderen

Tekst a|A     Contrast +|--

Spataderen kunnen op verschillende manieren worden behandeld, afhankelijk van het type spatader. Grote spataderen worden behandeld door middel van een EVLT-behandeling. Middelgrote en kleine spataderen worden behandeld met sclerocompressietherapie, een flebectomie volgens Müller of middels een perforantectomie. Regelmatig wordt ook een combinatie van deze behandelingen toegepast om het beste resultaat te verkrijgen.
Endoveneuze lasertherapie (EVLT)

Bij endoveneuze lasertherapie (EVLT-behandeling) wordt de ader met behulp van een laser dicht gebrand. De ader wordt eerst omgeven met een tiental prikken met verdovingsvloeistof. Vervolgens wordt de spatader aangeprikt en wordt de voerdraad opgeschoven en een cathether ingebracht. Nadat de positie hiervan met echografie is gecontroleerd, wordt de laserdraad opgevoerd en de ader met de laser dicht gebrand.

Voor- en nafoto's van cliënten behandeld door middel van de endoveneuze lasertherapie.

evltmanvoorna2.jpg

evltmanvoorna.jpg

evltvoorna.jpg

evltvrouwvoorna.jpg

Flebectomie volgens Müller

Bij flebectomie volgens Müller worden kleinere spataderen operatief verwijderd via meerdere kleine sneden. Met een speciaal instrument worden de spataderen aangehaakt en verwijderd. Deze sneden zijn na de spataderbehandeling vaak nauwelijks zichtbaar.

Sclerocompressietherapie (dichtspuiten van spataderen)

Door het inspuiten van een geneesmiddel in combinatie met druk van buitenaf (de steunkous), wordt bij sclerocompressietherapie in de spatader een reactie teweeggebracht waardoor de vaatwand van de spatader verkleeft. De spatader verandert in een dunne littekenstreng waar geen bloed meer door kan stromen. Zo lijkt het alsof de spatader is ‘weggespoten’. De ader kan behandeld worden met het geneesmiddel in de vorm van vloeistof of foam (schuim), afhankelijk van de grootte van de ader. Bij sclerocompressietherapie met foam wordt gebruik gemaakt van dezelfde vloeistof als bij het ‘gewone’ scleroseren, alleen is hier een kleine hoeveelheid lucht aan toegevoegd. Door middel van een speciale mengtechniek ontstaat een schuim (foam). In deze vorm komt de vloeistof ook bij de dieper liggende aderen goed in contact met de wand van de spatader om een reactie op te wekken. Bij een dieperliggende spatader wordt met behulp van het echo apparaat (duplex) de ader in beeld gebracht. De arts prikt de ader aan met een injectienaald en spuit het foam onder controle van de echo in de spatader. 

Voor sclerocompressietherapie

SpataderenGewoonMooierElly.jpg

Tijdens en na sclerocompressietherapie

SpataderenGewoonMooierElly4.jpg

Perforantectomie

Een perforantectomie is een kleine operatieve ingreep onder lokale verdoving. Met behulp van echografie wordt de aangedane ader opgezocht in het been. Onder lokale verdoving zoekt de arts, via een kleine snee de spatader op en bindt deze vervolgens af.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie over de behandeling van spataderen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.
Wat zijn de prijzen van deze behandeling?
Behandeling Prijs
Consult + duplexonderzoek
€ 350,-
€ 350,-
Sceloseren
Scleroseren per been
€ 200,-
€ 200,-
Scleroseren beide benen
€ 400,-
€ 400,-
Scleroseren per been - vervolgbehandeling binnen één jaar
€ 150,-
€ 150,-
Scleroseren beide benen - vervolgbehandeling binnen één jaar
€ 300,-
€ 300,-
Müller
Müller - zeer beperkt
€ 500,-
€ 500,-
Müller - beperkt
€ 750,-
€ 750,-
Müller - uitgebreid
€ 1.250,-
€ 1.250,-
Müller - zeer uitgebreid
€ 1.850,-
€ 1.850,-
ELVT
EVLT - twee stamvenen
€ 2.250,-
€ 2.250,-
EVLT - drie stamvenen
€ 2.950,-
€ 2.950,-
Kous per stuk
€ 20,-
€ 20,-

Toon uitgelichte items / alle items

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.