Spataderen | flebologie

Behandelingstraject
2

Onderzoek & diagnose

Het uitvoeren van een duplexonderzoek is nodig om vast te stellen of u spataderen heeft. Bij een duplexonderzoek brengt de vaatlobarant door middel van ultra geluidsgolven de stroming van het bloed in de aderen in beeld. Lekkende kleppen worden opgespoord en de terugstroomsnelheid van het bloed van de niet goed functionerende vaten wordt gemeten.

Na het duplexonderzoek 

SpataderenGewoonMooierMonique3.jpg

Na het duplexonderzoek vindt het consult met de arts plaats en geeft u aan de behandelende arts aan wat uw klachten en wensen zijn. Belangrijk is ook dat u eventueel medicijngebruik meldt. De behandelende arts zal op basis van de informatie de mogelijke behandelingen toelichten en bepaalt samen met u de optimale behandeling. De arts geeft daarbij uitleg over de procedures en u hoort wat u precies van de behandeling mag verwachten. Het consult met de arts en het duplexonderzoek is verzekerde zorg en wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u in het bezet bent van een geldige verwijzing en indien lichamelijke klachten de hoofdreden van uw verwijzing zijn. Houdt wel rekening met uw eigen risico.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Geven spataderen klachten?

Spataderen geven meestal geen klachten, maar soms kunnen ze wel gevoelig zijn, jeuken of een zwaar gevoel in de benen geven. Bij de spataderen kan huiduitslag ontstaan. 

Kan ik van mijn spataderen af komen?

Er zijn geen medicijnen die spataderen kunnen voorkomen of genezen. Als spataderen klachten geven of als u ze lelijk vindt, kan dat een reden zijn om ze toch te laten behandelen. Mogelijke behandelingen zijn: elastische kousen, dichtspuiten, lasertherapie of een operatie. 

Wat kan ik doen om de kans op spataderen te voorkomen/verkleinen?

Om spataderen zoveel mogelijk te voorkomen of te verkleinen, is het van belang dat u niet te lang en te veel achter elkaar staat. Probeer het staan en zitten geregeld af te wisselen. Daarbij is het van groot belang om in beweging te blijven, bijvoorbeeld door te lopen of door te fietsen. 
Indien u aanleg heeft voor spataderen, dan kunt u ervoor kiezen om uit voorzorg steunkousen te dragen wanneer u veel moet staan of zitten. Daarnaast kunt u het gebruik van rutosiden overwegen. Dit zijn natuurlijke, uit planten gewonnen producten die de huiddoorbloeding bevorderen en vochtophoping in de huid verminderen. 

Wat zijn mogelijke oorzaken van spataderen?

Aanleg voor spataderen kan een rol spelen. Ook kunnen ze tijdens de zwangerschap ontstaan. Staat u veel en lang, bijvoorbeeld door uw beroep? Dan heeft u een verhoogde kans op spataderen. Daarnaast zijn overgewicht en trombose mogelijke oorzaken van spataderen.

Wat zijn spataderen?

Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die blauw-paars door de huid schijnen. Het kunnen hele kleine bloedvaatjes zijn of grotere opgezwollen vaten die als knobbels zichtbaar zijn. Spataderen zitten meestal in de benen. 

Zijn spataderen gevaarlijk?

Spataderen kunnen soms wel gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer ze zorgen voor een open been (ulcus cruris), enorme pijn of het niet kunnen lopen.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de prijzen van deze behandeling?

Behandeling Prijs
Consult + duplexonderzoek
€ 440,-
€ 440,-
Scleroseren
Scleroseren per been
€ 220,-
€ 220,-
Scleroseren beide benen
€ 440,-
€ 440,-
Scleroseren per been - vervolgbehandeling binnen één jaar
€ 170,-
€ 170,-
Scleroseren beide benen - vervolgbehandeling binnen één jaar
€ 340,-
€ 340,-
Kous per stuk
€ 30,-
€ 30,-
Scleroseren echogeleid
Scleroseren per been echogeleid
€ 260,-
€ 260,-
Scleroseren beide benen echogeleid
€ 520,-
€ 520,-
Scleroseren per been echogeleid - vervolgbehandeling binnen één jaar
€ 210,-
€ 210,-
Scleroseren beide benen echogeleid - vervolgbehandeling binnen één jaar
€ 420,-
€ 420,-
Kous per stuk
€ 30,-
€ 30,-
Müller
Müller - zeer beperkt
€ 550,-
€ 550,-
Müller - beperkt
€ 825,-
€ 825,-
Müller - uitgebreid
€ 1.350,-
€ 1.350,-
Müller - zeer uitgebreid
€ 1.975,-
€ 1.975,-
EVLT
EVLT - twee stamvenen
€ 2.250,-
€ 2.250,-
EVLT - drie stamvenen
€ 2.950,-
€ 2.950,-

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Toon alle items


Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.