Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Wisselen of verwijderen van borstprothesen

Behandelingstraject
2

De behandeling

Zowel een prothesewissel als een explantatie vinden onder algehele narcose plaats en duren respectievelijk een tot anderhalf uur. Een prothesewissel wordt meestal uitgevoerd via een snede van vier à vijf centimeter in de natuurlijke plooi onder de borst. Voor het merendeel van de vrouwen kan het oude litteken worden gebruikt. Soms is het noodzakelijk om deze iets te verlengen. Vrouwen die een borstvergroting via een snede in de oksel of via de tepelhof hebben ondergaan krijgen wel een extra litteken.

Een nieuwe borstprothese wordt meestal weer op dezelfde plaats gelegd. Soms is het echter beter om een borstprothese, die op de spier ligt, naar onder de spier te verplaatsen. Vrouwen die hun implantaten definitief willen laten verwijderen, zullen meestal een uitgebreidere operatie moeten ondergaan. Door de borstvergroting is de huid opgerekt en zal er na het verwijderen van de implantaten huidoverschot bestaan, met andere woorden een slappere borst. Voor een cosmetisch fraaier resultaat zal dit gecorrigeerd moeten worden, hetgeen wel meer littekens achterlaat.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van protheseverwijdering/ verwisseling? Maak telefonisch een afspraak met een van onze plastisch chirurgen via: 088 9000 500.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Maak een afspraak
   
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Ons Contact & Service Center is vandaag, 2 september 2021, éénmalig gesloten om 16:00 uur. Op vrijdag 3 september vanaf 08:00 uur zit het team weer voor u klaar.

Uiteraard blijven wij bereikbaar indien u bijvoorbeeld complicaties heeft na een recente behandeling bij Bergman Clinics.