Voorhoofdslift

Behandelingstraject
2

Voorbereidingen op de operatie

Het is beter om voor de operatie geen bloedverdunnende medicijnen te gebruiken. Meestal wordt als regel aangehouden:

  • Stop tien dagen voor de operatie met het gebruik van aspirine (ook 'kinder'-aspirine), Ascal, APC of asprobruis.
  • Bespreek dit van tevoren met uw plastisch chirurg. 
  • Daarnaast moet u van tevoren stoppen met roken, want roken vernauwt de bloedvaten waardoor stoornissen in de wondgenezing op kunnen treden.

Hoe verloopt een voorhoofdslift?

Afhankelijk van onder andere de hoogte van het voorhoofd, en bij mannen het wel of niet kaal zijn, wordt de voorhoofdslift open of endoscopisch uitgevoerd. De plastisch chirurg kan u over deze keuze uitgebreid voorlichten. In beide gevallen vindt de voorhoofdslift onder algehele anesthesie plaats.

Bij de open voorhoofdlift bevindt zich de insnijding meestal op de haargrens in het midden van het voorhoofd en loopt bij de inhammen (geheimratsecken) het haar in en loopt zo van oor tot oor. De plastisch chirurg maakt onderhuids de voorhoofdhuid los tot aan de wenkbrauwen, trekt vervolgens de voorhoofdhuid strak naar achteren en verwijdert het teveel aan huid. Daarna wordt de wond gehecht.

Bij een endoscopische voorhoofdslift krijgt u slechts drie tot vijf kleine sneetjes (van ongeveer een halve centimeter) achter de haargrens. Via deze kleine sneetjes wordt met behulp van speciale kijkapparatuur en instrumentarium ook de gehele voorhoofdshuid los gemaakt tot aan de wenkbrauwen en vervolgens wordt de voorhoofdshuid naar boven geschoven; het teveel aan huid wordt niet weggesneden maar richting kruin geschoven. Dit kan aanvankelijk wel een kleine huidrichel geven, maar deze verdwijnt vanzelf. De gelifte voorhoofdshuid wordt vaak met weefsellijm vastgeplakt en vastgezet met kleine schroefjes in de buitenste laag van uw schedelbot; hiervan merkt u niets. De endoscopische voorhoofdslift is een zeer goede methode om de wenkbrauwen te liften.

Zowel met de open als endoscopische voorhoofdslift kan tevens de frons tussen de wenkbrauwen verminderd worden. Na afloop van de voorhoofdslift krijgt u een strak verband rondom het hoofd en voorhoofd gewikkeld: dit wordt meestal na 24 uur verwijderd, waarna u uw haar weer kunt wassen en vaak weer heel goed toonbaar bent.

Na een voorhoofdslift

Na afloop van een voorhoofdslift krijgt u meestal een drukkend verband rond uw hoofd (voorhoofd) aangelegd. Voor ontslag worden eventuele drains verwijderd. Het voorhoofdsverband blijft een dag zitten waarna het verwijderd kan worden, er is nu geen verband meer nodig. U kunt nu s’avonds uw haar weer wassen. Na de operatie moet u rekening houden met bloeduitstortingen in de bovenoogleden. In het algemeen is de zwelling na twee weken grotendeels verdwenen.

Over het algemeen hebt u weinig last van pijn. Eén tot twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd. Soms moeten dan ook de schroeven worden verwijderd indien deze niet oplosbaar zijn. De littekens zijn bij nauwkeurige inspectie weliswaar altijd zichtbaar, maar vallen in de praktijk meestal nauwelijks op. Bij een endoscopische voorhoofdslift zijn dit slechts drie tot vijf kleine littekentjes van een centimeter lengte in het haar. Bij een open voorhoofdslift lopen de littekens langs de haargrens op uw voorhoofd en van daaruit via de inhammen (geheimratsecken) door het haar tot boven uw oren beiderzijds. In het begin zitten de wenkbrauwen soms wat hoog, dit zakt in verloop van een aantal weken tot een normale positie.

Het uiteindelijke resultaat van een voorhoofdslift is pas goed zichtbaar na enkele weken. Bij een open voorhoofdslift raakt de behaarde hoofdhuid achter de littekens op het voorhoofd altijd gevoelloos, iets gevoel komt hierin wel terug, maar nooit weer zoals het was. Bij een endoscopische voorhoofdslift blijft het gevoel hier normaal.

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de prijzen van deze behandeling?

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Toon alle items


Maak een afspraak
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!